ДК: Зики и Ноле почистили Хрвате за 1/4-финале!

Победом у дублу Србија је са 3:0 добила селекцију Хрватске у првом колу Светске групе Дејвис купа у Краљеву. Наредни ривали Аргентинци или Бразилци у јулу.

Тенис 07.03.2015 | 18:40
ДК: Зики и Ноле почистили Хрвате за 1/4-финале!

Тениска репрезентација Србије победила је Хрватску у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа. Србија је добила дуел са 3:0 после другог дана такмичења у Хали спортова у Краљеву.

После победе Ђоковића и Троицког у синглу у петак, одлучујући поен Србији обезбедили су Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић у дублу. Они су победили Франка Шкугора и Марина Драгању са 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:1.

Србија се тако после године паузе пласирала у четвртфинале Светске групе Дејвис купа. Прошле сезоне тим Богдана Обрадовића у првој рунди је елиминисан од Швајцарске у Новом Саду, па је за опстанак у најелитнијој групи морао да игра са Индијом у Бангалореу. Тај дуел Србија је добила са 3:2.

Ђоковић и другови у четвртфиналу, од 17. до 19. јула, играће са победником дуела Аргентина - Бразил. Тај меч игра се у Буенос Аиресу, а тренутни резултат је 1:1.

Србија ће тако покушати да направи други важан корак у покушају да се докопа још једне "салатаре", након што је прву и једину за сада освојила 2010. године.

ТОК МЕЧА

Зимоњић и Ђоковић од старта су били агилнији, конкретнији, стварали су више шанси, имали су чак пет брејк прилика у прва гема на сервис противника, а искористили су шесту у осмом гему за вођство од 5:3, након чега су лагано и добили први сет.

ИИ СЕТ

Решени да посао заврше што пре, Зимоњић и Ђоковић и у наставку су били изузетно мотивисани и растрчани. Одлична комуникација и сарадња српског двојца на терену дала је брзо резултате.

Они су после само десетак минута игре стигли до предности (2:1), али се одмах након тога пола хале у Краљеву ухватило за главу.

Ђоковић је отишао превише ниско приликом једног ударца и тада је ударио руку, због чега је затражен хитан медицински тајм-аут. Новаку је током паузе указана помоћ и он се чио и оран вратио на терен. Србија је након тога потврдила брејк и повећала предност (3:1), а затим ју је рутински очувала до краја.

ИИИ СЕТ

Добра игра дала је Нолету и Зикију додатни мотив у трећем сету. Они су по истом рецепту стигли до брејка већ у трећем гему, с тим што су се Хрвати за разлику од претходног пута жешће и дуже борили да не изгубе гем на свој сервис. Спасили су чак три брејк лопте, а онда су Ђоковић и Зимоњић успели да их "сломе" (2:1), добивши од краљевачке публике најбољи поклон - громогласан аплауз и овације за труд.

То је био почетак краја! Српски дубл након тога је добио још четири гема у низу и после 109 минута игре уписао тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар