DK: Ziki i Nole počistili Hrvate za 1/4-finale!

Pobedom u dublu Srbija je sa 3:0 dobila selekciju Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Kraljevu. Naredni rivali Argentinci ili Brazilci u julu.

Tenis 07.03.2015 | 18:40
DK: Ziki i Nole počistili Hrvate za 1/4-finale!

Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa. Srbija je dobila duel sa 3:0 posle drugog dana takmičenja u Hali sportova u Kraljevu.

Posle pobede Đokovića i Troickog u singlu u petak, odlučujući poen Srbiji obezbedili su Novak Đoković i Nenad Zimonjić u dublu. Oni su pobedili Franka Škugora i Marina Draganju sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:1.

Srbija se tako posle godine pauze plasirala u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa. Prošle sezone tim Bogdana Obradovića u prvoj rundi je eliminisan od Švajcarske u Novom Sadu, pa je za opstanak u najelitnijoj grupi morao da igra sa Indijom u Bangaloreu. Taj duel Srbija je dobila sa 3:2.

Đoković i drugovi u četvrtfinalu, od 17. do 19. jula, igraće sa pobednikom duela Argentina - Brazil. Taj meč igra se u Buenos Airesu, a trenutni rezultat je 1:1.

Srbija će tako pokušati da napravi drugi važan korak u pokušaju da se dokopa još jedne "salatare", nakon što je prvu i jedinu za sada osvojila 2010. godine.

TOK MEČA

Zimonjić i Đoković od starta su bili agilniji, konkretniji, stvarali su više šansi, imali su čak pet brejk prilika u prva gema na servis protivnika, a iskoristili su šestu u osmom gemu za vođstvo od 5:3, nakon čega su lagano i dobili prvi set.

II SET

Rešeni da posao završe što pre, Zimonjić i Đoković i u nastavku su bili izuzetno motivisani i rastrčani. Odlična komunikacija i saradnja srpskog dvojca na terenu dala je brzo rezultate.

Oni su posle samo desetak minuta igre stigli do prednosti (2:1), ali se odmah nakon toga pola hale u Kraljevu uhvatilo za glavu.

Đoković je otišao previše nisko prilikom jednog udarca i tada je udario ruku, zbog čega je zatražen hitan medicinski tajm-aut. Novaku je tokom pauze ukazana pomoć i on se čio i oran vratio na teren. Srbija je nakon toga potvrdila brejk i povećala prednost (3:1), a zatim ju je rutinski očuvala do kraja.

III SET

Dobra igra dala je Noletu i Zikiju dodatni motiv u trećem setu. Oni su po istom receptu stigli do brejka već u trećem gemu, s tim što su se Hrvati za razliku od prethodnog puta žešće i duže borili da ne izgube gem na svoj servis. Spasili su čak tri brejk lopte, a onda su Đoković i Zimonjić uspeli da ih "slome" (2:1), dobivši od kraljevačke publike najbolji poklon - gromoglasan aplauz i ovacije za trud.

To je bio početak kraja! Srpski dubl nakon toga je dobio još četiri gema u nizu i posle 109 minuta igre upisao trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar