Стевандић: Лоше понашање СНСД-а

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оптужио је за неодговорно и непримјерено понашање већи број посланика СНСД-а, јер нису подржали усвајање закључка о планираном тестирању средњошколске омладине у Републици Српској на опојне дроге.

Република Српска 07.03.2015 | 17:22
Стевандић: Лоше понашање СНСД-а

Наиме, посланици владајуће коалиције су приликом усвајања буџета за 2015. годину подржали и гласали за амандман којим се планирају средства за тестирање средњошколске омладине на опојне дроге, а који је Стевандић предложио.

Након што је на јучерашњој посебној сједници Народне скупштине предложио закључак, којим парламент тражи од Владе да проведе наведено тестирање, већи дио посланика скупштинске већине је остао суздржан иако је, како наводи, и министар здравља и социјалне заштите у завршној ријечи о питању споменутог закључка подржао његово усвајање.

- Изражавам своје згражавање над исказаним лицемјерјем и неодговорношћу која је неспорно на штету дјеце у Српској и на срамоту већине посланика СНСД-а. Једино ''наркомафија'' може да буде срећна и задовољна исходом оваког гласања и понашањем наведених посланика - саопштио је Стевандић.

Најављује да неће одустати од институционалне борбе и битке за дјецу, у увјерењу да ће подршка јавности утицати на свијест посланика који су у позицији да доносе одлуке у корист грађана Републике Српске.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милорад

07.03.2015 16:30

Није то партија, но секта у слузби ЛОПОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ник

07.03.2015 16:57

Дај оставку, предлозите смањење плата прво себи па свима осталим у скупстини. Сви сте исти јадан народ свама.

Name

Пикац

07.03.2015 18:01

Пола дјеце политицара би пало на тесту...знају то тате па не дизу руке за тестирање.Ја сам у Електротехницкој сколи у НС сваке године имао систематске прегледе за све па и дроге...и ста је ту лосе????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.03.2015 18:10

Уведите у основне сколе предмет дрога, алкохолизам и сексуално васпитање па да се дјеца упознају са тим и у сколи. На западу је то обавезан предмет. Ми овде уцимо дјецу вјеронауци 8 година у основној сколи, а не уцимо их зивом зивоту, тј кад дијете изадје из сколе одма му неки дилер мозе нудити дрогу и алкохол. Али ваљда смо ми небески народ зато сто уцимо толико вјеронауку па це нас и бог цувати од порока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

07.03.2015 19:22

Приједлог ти је био бас без везе, Стратегија борбе против наркоманије вец постоји. Стевандиц то зна али са овим својим приједлозима само себи прави рекламу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А засто докторе?

08.03.2015 07:05

Ста има лосе у томе да се родитељима на време скрене пазња?А та васа стратегија даје резултате тако добро да и полиција продаје дрогу по Бањалуцким сколама.И никад није била доступнија ни јефтинија..За 10-ак марака вец се мозе купити које каквих вјестацких дрога и осталих зала...

Name

Песимиста са разлогом

07.03.2015 22:32

Треба увести тестирање посланика, политичара, бизнисмена, савјетника им и помагача, али на корупцију, пљачку, лоповлук, непотизам, превару и обману.

ОДГОВОРИТЕ