Stevandić: Loše ponašanje SNSD-a

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić optužio je za neodgovorno i neprimjereno ponašanje veći broj poslanika SNSD-a, jer nisu podržali usvajanje zaključka o planiranom testiranju srednjoškolske omladine u Republici Srpskoj na opojne droge.

Republika Srpska 07.03.2015 | 17:22
Stevandić: Loše ponašanje SNSD-a

Naime, poslanici vladajuće koalicije su prilikom usvajanja budžeta za 2015. godinu podržali i glasali za amandman kojim se planiraju sredstva za testiranje srednjoškolske omladine na opojne droge, a koji je Stevandić predložio.

Nakon što je na jučerašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine predložio zaključak, kojim parlament traži od Vlade da provede navedeno testiranje, veći dio poslanika skupštinske većine je ostao suzdržan iako je, kako navodi, i ministar zdravlja i socijalne zaštite u završnoj riječi o pitanju spomenutog zaključka podržao njegovo usvajanje.

- Izražavam svoje zgražavanje nad iskazanim licemjerjem i neodgovornošću koja je nesporno na štetu djece u Srpskoj i na sramotu većine poslanika SNSD-a. Jedino ''narkomafija'' može da bude srećna i zadovoljna ishodom ovakog glasanja i ponašanjem navedenih poslanika - saopštio je Stevandić.

Najavljuje da neće odustati od institucionalne borbe i bitke za djecu, u uvjerenju da će podrška javnosti uticati na svijest poslanika koji su u poziciji da donose odluke u korist građana Republike Srpske.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milorad

07.03.2015 16:30

Nije to partija, no sekta u sluzbi LOPOVA.

ODGOVORITE
Name

nik

07.03.2015 16:57

Daj ostavku, predlozite smanjenje plata prvo sebi pa svima ostalim u skupstini. Svi ste isti jadan narod svama.

Name

Pikac

07.03.2015 18:01

Pola djece politicara bi palo na testu...znaju to tate pa ne dizu ruke za testiranje.Ja sam u Elektrotehnickoj skoli u NS svake godine imao sistematske preglede za sve pa i droge...i sta je tu lose????

ODGOVORITE
Name

Boki

07.03.2015 18:10

Uvedite u osnovne skole predmet droga, alkoholizam i seksualno vaspitanje pa da se djeca upoznaju sa tim i u skoli. Na zapadu je to obavezan predmet. Mi ovde ucimo djecu vjeronauci 8 godina u osnovnoj skoli, a ne ucimo ih zivom zivotu, tj kad dijete izadje iz skole odma mu neki diler moze nuditi drogu i alkohol. Ali valjda smo mi nebeski narod zato sto ucimo toliko vjeronauku pa ce nas i bog cuvati od poroka.

ODGOVORITE
Name

Doktor

07.03.2015 19:22

Prijedlog ti je bio bas bez veze, Strategija borbe protiv narkomanije vec postoji. Stevandic to zna ali sa ovim svojim prijedlozima samo sebi pravi reklamu.

ODGOVORITE
Name

A zasto doktore?

08.03.2015 07:05

Sta ima lose u tome da se roditeljima na vreme skrene paznja?A ta vasa strategija daje rezultate tako dobro da i policija prodaje drogu po Banjaluckim skolama.I nikad nije bila dostupnija ni jeftinija..Za 10-ak maraka vec se moze kupiti koje kakvih vjestackih droga i ostalih zala...

Name

Pesimista sa razlogom

07.03.2015 22:32

Treba uvesti testiranje poslanika, političara, biznismena, savjetnika im i pomagača, ali na korupciju, pljačku, lopovluk, nepotizam, prevaru i obmanu.

ODGOVORITE