Демократе формирале владу у сјенци

Демократска странка у Србији формирала је данас владу у сенци.

Србија 07.03.2015 | 17:50
Демократе формирале владу у сјенци

Како је саопштено на Главном одбору ДС-а, председник владе у сенци, која има 15 чланова, је лидер ДС-а Бојан Пајтић, а потпредседници Гордана Чомић и Наташа Вучковић.
Чомићева ће бити задужена и за ресор одбране, а Вучковићева за ресор спољних послова.

Министар унутрашњих послова је Драган Шутановац, правде Момчило Грубач, финансија Србољуб Антић, културе и информисања Јелена Балашевић, просвете и науке Миодраг Стојковић, а привреде Иван Стефановић.

У влади у сенци министар пољопривреде је Нада Драговић, здравља Нада Чемерлић-Аџић, министар за европске интеграције биће Зоран Лутовац, државне управе Саша Пауновић, саобраћаја Драгослав Шумарац, а омладине и спорта Нађа Хигл.

Пајтић је уочи представљања владе у сенци рекао је реч о људима који знају да воде државу, те да неће инсистирати на поређењу са члановима праве владе, јер ће то учинити сами грађани.

Он је оценио да је актуелна власт у Србији "слуга крупног капитала", и обећао да ће ДС бити "слуга радника и средњег слоја".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марко

07.03.2015 20:06

И тако це те и остат влада у сјенци само ви јос фали натаса кандиц соња бисерко и ратко цанак и да буде комплета цикуз влада:=))

ОДГОВОРИТЕ
Name

либра

07.03.2015 20:21

Ако су из странке истјерали СВЕ старе, добро познате багрове можда су ок. Ако нису, онда само бјежи од њих.

ОДГОВОРИТЕ