Demokrate formirale vladu u sjenci

Demokratska stranka u Srbiji formirala je danas vladu u senci.

Srbija 07.03.2015 | 17:50
Demokrate formirale vladu u sjenci

Kako je saopšteno na Glavnom odboru DS-a, predsednik vlade u senci, koja ima 15 članova, je lider DS-a Bojan Pajtić, a potpredsednici Gordana Čomić i Nataša Vučković.
Čomićeva će biti zadužena i za resor odbrane, a Vučkovićeva za resor spoljnih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova je Dragan Šutanovac, pravde Momčilo Grubač, finansija Srboljub Antić, kulture i informisanja Jelena Balašević, prosvete i nauke Miodrag Stojković, a privrede Ivan Stefanović.

U vladi u senci ministar poljoprivrede je Nada Dragović, zdravlja Nada Čemerlić-Adžić, ministar za evropske integracije biće Zoran Lutovac, državne uprave Saša Paunović, saobraćaja Dragoslav Šumarac, a omladine i sporta Nađa Higl.

Pajtić je uoči predstavljanja vlade u senci rekao je reč o ljudima koji znaju da vode državu, te da neće insistirati na poređenju sa članovima prave vlade, jer će to učiniti sami građani.

On je ocenio da je aktuelna vlast u Srbiji "sluga krupnog kapitala", i obećao da će DS biti "sluga radnika i srednjeg sloja".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

marko

07.03.2015 20:06

I tako ce te i ostat vlada u sjenci samo vi jos fali natasa kandic sonja biserko i ratko canak i da bude kompleta cikuz vlada:=))

ODGOVORITE
Name

libra

07.03.2015 20:21

Ako su iz stranke istjerali SVE stare, dobro poznate bagrove možda su ok. Ako nisu, onda samo bježi od njih.

ODGOVORITE