''Бикови'' јуре рекорд стар 39 година!

Актуелна генерација Торина достигла је низ од 12 утакмица без пораза у Серији А из 1977. године, а недостаје јој још три да достигне рекорд постављен у сезони 1975/1976, када је прослављен седми и уједно последњи шампионски пехар у досадашњој историји Бикова.

Фудбал 08.03.2015 | 11:40
''Бикови'' јуре рекорд стар 39 година!

Овога пута немају тим као те 1976. године када су последњи пут дошли до Скудета, али готово четири деценије касније имају прилику да сруше рекорд који је стварала генерација Паола Пуличија и Франческа Грацијанија. Актуелна генерација Торина достигла је низ од 12 утакмица без пораза у Серији А из 1977. године, а недостаје јој још три да достигне рекорд постављен у сезони 1975/1976, када је прослављен седми и уједно последњи шампионски пехар у досадашњој историји Бикова.

Иако је сезону након обезбеђеног пласману у Лигу Европе започео прилично неславно, са пет бодова из првих шест кола, Торино још од шестог децембра прошле године није осетио горчину пораза, а пре две недеље усред Билбаа обезбедио је пласман у осмину финала другог по квалитету такмичења на Старом континенту.

Екипа Ђампјера Вентуре у претходних 12 првенствених кола забележила је шест победа и шест ремија, чиме се нашла практично на корак од историјског подухвата.
„Нисам изненађен што Бикови играју на тако високом нивоу“, рекао је Клаудио Сала један од протагониста успеха Тотина с краја седамдесетих година прошлог века.
„Видим групу играча која је коначно свесна својих могућности, а победа против Билбаа могао би додатно да им подигне снагу и самопоуздање“, додао је легендарни везиста Торина.

Пред Биковима је меч у Удинама са прилично незгодном екипом Андрее Страмаћонија, али нема сумње да Фабио Кваљарела, Макси Лопез и Камил Глик већ размишљају о утакмици са Зенитом наредног четвртка у Лиги Европе.

Коментари / 0

Оставите коментар