''Bikovi'' jure rekord star 39 godina!

Aktuelna generacija Torina dostigla je niz od 12 utakmica bez poraza u Seriji A iz 1977. godine, a nedostaje joj još tri da dostigne rekord postavljen u sezoni 1975/1976, kada je proslavljen sedmi i ujedno poslednji šampionski pehar u dosadašnjoj istoriji Bikova.

Fudbal 08.03.2015 | 11:40
''Bikovi'' jure rekord star 39 godina!

Ovoga puta nemaju tim kao te 1976. godine kada su poslednji put došli do Skudeta, ali gotovo četiri decenije kasnije imaju priliku da sruše rekord koji je stvarala generacija Paola Puličija i Frančeska Gracijanija. Aktuelna generacija Torina dostigla je niz od 12 utakmica bez poraza u Seriji A iz 1977. godine, a nedostaje joj još tri da dostigne rekord postavljen u sezoni 1975/1976, kada je proslavljen sedmi i ujedno poslednji šampionski pehar u dosadašnjoj istoriji Bikova.

Iako je sezonu nakon obezbeđenog plasmanu u Ligu Evrope započeo prilično neslavno, sa pet bodova iz prvih šest kola, Torino još od šestog decembra prošle godine nije osetio gorčinu poraza, a pre dve nedelje usred Bilbaa obezbedio je plasman u osminu finala drugog po kvalitetu takmičenja na Starom kontinentu.

Ekipa Đampjera Venture u prethodnih 12 prvenstvenih kola zabeležila je šest pobeda i šest remija, čime se našla praktično na korak od istorijskog poduhvata.
„Nisam iznenađen što Bikovi igraju na tako visokom nivou“, rekao je Klaudio Sala jedan od protagonista uspeha Totina s kraja sedamdesetih godina prošlog veka.
„Vidim grupu igrača koja je konačno svesna svojih mogućnosti, a pobeda protiv Bilbaa mogao bi dodatno da im podigne snagu i samopouzdanje“, dodao je legendarni vezista Torina.

Pred Bikovima je meč u Udinama sa prilično nezgodnom ekipom Andree Stramaćonija, ali nema sumnje da Fabio Kvaljarela, Maksi Lopez i Kamil Glik već razmišljaju o utakmici sa Zenitom narednog četvrtka u Ligi Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar