Зашто Бањалука не улаже у рукомет?!

Тренер скопског Металурга и некадашњи селектор Хрватске Лино Червар упутио отворену критику на рачун односа према рукомету у Бањалуци. Улажите новац у РК Борац, а не у небитне пројекте, поручио је он.

Остали спортови 07.03.2015 | 18:20
Зашто Бањалука не улаже у рукомет?!

Прослављени рукометни тренер у петак је са екипом Металурга гостовао у Бањалуци гдје је поражен од Борца м:тел резултатом 27:21, у оквиру СЕХА лиге.

Упркос поразу Червар је послије утакмице био прилично расположен, а о Бањалуци и Борцу говорио је све најљепше.

"Драго ми је да видим да је Борац у дизању, то је добро за рукомет, увијек сам говорио да је Бањалука храм рукомета. Мало је клубова на овим просторима који су дали толико олимпијаца и толико важних играча. Мислим да има ту играча у Борцу који могу израсти у добре играче, то је Јанковић, Вујновић, има ту још добрих момака и видио сам мало и рад у другој екипи и да ту има талената", истакао је Червар, а одмах потом упутио отворену критику на рачун оних који би требало да воде бригу о спорту.

"Просто је невјероватно да се то у Бањалуци не може препознати него се финансирају пројекти који немају будућност".

Човјек који је са репрезентацијом Хрватске освојио златну олимпијску медаљу, титулу првака свијета те по два сребра са европских и свјетских првенстава, у изјави за МОНДО осврнуо се на тренутно стање у хрватском рукомету. Послије испадања "каубоја" у четвртфиналу СП у Катару, Голужа је смијењен и за селектора је постављен Жељко Бабић.

"Новом изборнику треба дати подршку. Сви ми желимо да хрватска рукометна репрезентација остане свјетска велесила и да дође у финале, већ шест такмичења нисмо дошли и очекујем да ће то бити убудуће. Стартује и Ивано Балић, мој играч, као координатор умјесто Зорана Гобца и видјећемо да ли млади координатор може надвисити старијег".

Осим Балића у рукометној репрезентацији требао би радити још један некадашњи репрезентативац, Петар Метличић. Он би требао бити помоћник селектору Бабићу, а у Хрватској се надају да они који су им раније доносили медаље са великих такмичења као играчи, сада то могу водећи репрезентацију.

"Имају велики задатак, увјерења смо да ће то моћи, али неће бити лако. Желим им сву срећу", рекао је Червар.

Он није претјерано импресиониран посљедњим Свјетским првенством, одржаним у Катару, али не само због лошег наступа хрватске репрезентације.

"Нисам задовољан, опет је била доминација старих играча, а то није добро. Требамо нове глумце јер они су интересантни, а да увијек исти играју то није интересантно", закључио је Червар.

Коментари / 0

Оставите коментар