Ко је Акојон? Ако му уђе први шут, готови сте!

Александар Кесар познаје новог организатора игре Партизана из Кине. "Ако бих морао да га упоредим са неким играчем који је познат широкој јавности, онда је то Гаудлок", каже бивши помоћни тренер црно-белих.

Кошарка 07.03.2015 | 18:00
Ко је Акојон? Ако му уђе први шут, готови сте!

Џош Акојон биће право појачање Партизана, тврди Александар Кесар, који Американца зна из Кине.

Српски тренер тврди да је био звезда у кинеском шампионату, али да није реч о класичном плеју.

"Џош није класичан организатор игре, већ је више шутер. Наравно да може да одигра на позицији један, али је ове сезоне често играо у пару са класичним плејом. Разноврстан је нападач, шутира из блокова, из транзиције, зна да игра 'један на један'. Ако бих морао да га упоредим са неким играчем који је познат широкој јавности, онда је то Ендру Гаудлок, мада је бек Фенера бољи. Оно што је дефинитивно јесте да је реч о играчу кога је, ако уђе у серију, тешко зауставити. Због тога је јасно да ће сигурно бити од помоћи Партизану", изјавио је Кесар за "Спорт".

Бивши помоћник Душка Вујошевића у Партизану ипак има задршку око прилагођавања Акојона игри шампиона Србије.

"Акојон дуго игра у Кини офанзивну кошарку и видећемо како ће да се прилагоди новом систему, Дулетовим захтевима, новим саиграчима. Питање је и колико је спреман и шта је радио у протеклих месец дана, односно по завршетку кинеске лиге. Са друге стране, знам да га је желела Филаделфија..."

И искусни тренер Миле Протић, који је годинама радио у кинеској провинцији Шандонг, не сумња да ће Американац бити појачање за црно-беле.

"Гледао сам Џоша више пута... Добар је играч, прави стрелац... Додуше, више је 'двојка' него 'кец', изразити индивидуалац. У Кини су потпуно другачија правила у односу на овдашња, у односу на стил игре који Дуле Вујошевић форсира у Партизану. Не знам како ће се Американац снаћи у целој причи... Све у свему, Акојон је врло добар играч, само га треба адаптирати и питање је колико ће му времена бити потребно да се прилагоди", истакао је Протић о Акојону који је у кинеској лиги у просеку бележио 31,9 поена по мечу.

Према најавама Џош Акојон требало би вечерас да допутује у Београд, а већ у недељу и да одради први трененинг са Партизаном.

Коментари / 0

Оставите коментар