Ko je Akojon? Ako mu uđe prvi šut, gotovi ste!

Aleksandar Kesar poznaje novog organizatora igre Partizana iz Kine. "Ako bih morao da ga uporedim sa nekim igračem koji je poznat širokoj javnosti, onda je to Gaudlok", kaže bivši pomoćni trener crno-belih.

Košarka 07.03.2015 | 18:00
Ko je Akojon? Ako mu uđe prvi šut, gotovi ste!

Džoš Akojon biće pravo pojačanje Partizana, tvrdi Aleksandar Kesar, koji Amerikanca zna iz Kine.

Srpski trener tvrdi da je bio zvezda u kineskom šampionatu, ali da nije reč o klasičnom pleju.

"Džoš nije klasičan organizator igre, već je više šuter. Naravno da može da odigra na poziciji jedan, ali je ove sezone često igrao u paru sa klasičnim plejom. Raznovrstan je napadač, šutira iz blokova, iz tranzicije, zna da igra 'jedan na jedan'. Ako bih morao da ga uporedim sa nekim igračem koji je poznat širokoj javnosti, onda je to Endru Gaudlok, mada je bek Fenera bolji. Ono što je definitivno jeste da je reč o igraču koga je, ako uđe u seriju, teško zaustaviti. Zbog toga je jasno da će sigurno biti od pomoći Partizanu", izjavio je Kesar za "Sport".

Bivši pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu ipak ima zadršku oko prilagođavanja Akojona igri šampiona Srbije.

"Akojon dugo igra u Kini ofanzivnu košarku i videćemo kako će da se prilagodi novom sistemu, Duletovim zahtevima, novim saigračima. Pitanje je i koliko je spreman i šta je radio u proteklih mesec dana, odnosno po završetku kineske lige. Sa druge strane, znam da ga je želela Filadelfija..."

I iskusni trener Mile Protić, koji je godinama radio u kineskoj provinciji Šandong, ne sumnja da će Amerikanac biti pojačanje za crno-bele.

"Gledao sam Džoša više puta... Dobar je igrač, pravi strelac... Doduše, više je 'dvojka' nego 'kec', izraziti individualac. U Kini su potpuno drugačija pravila u odnosu na ovdašnja, u odnosu na stil igre koji Dule Vujošević forsira u Partizanu. Ne znam kako će se Amerikanac snaći u celoj priči... Sve u svemu, Akojon je vrlo dobar igrač, samo ga treba adaptirati i pitanje je koliko će mu vremena biti potrebno da se prilagodi", istakao je Protić o Akojonu koji je u kineskoj ligi u proseku beležio 31,9 poena po meču.

Prema najavama Džoš Akojon trebalo bi večeras da doputuje u Beograd, a već u nedelju i da odradi prvi trenening sa Partizanom.

Komentari / 0

Ostavite komentar