Аргентина: 12 погинулих и хиљаде евакуисаних

Неколико особа је изгубило живот у Аргентини након обилних кишних падавина које су изазвале снажне поплаве у централним подручјима те земље.

Свијет 07.03.2015 | 11:48
Аргентина: 12 погинулих и хиљаде евакуисаних

Управа цивилне заштите покрајине Цордоба је саопштила да је 10 особа погинуло у централним дијеловима земље у невремену које траје већ двије седмице.

Посљедњи смртни случај је забиљежен у Ел Фортину, селу удаљеном 125 југоисточно од Цордобе, главног града покрајине, гдје је 50-годишњи мушкарац пронађен мртав након што је пао са коња у канал за наводњавање на ранчу.

Претпоставља се да су ово најснажније падавине у Аргентини у посљедњих 50 година.

Званичник Цивилне заштите Диего Цонцха је изјавио да су 1.434 особе евакуисане у Цордоби, већина из села Идиазабал, које је у потпуности поплављено. На том подручју су постављене вреће с пијеском како би се спречиле нове поплаве док је изграђен и одводни канал.

Такође, два смрта случаја су забиљежена и у мјесту Сантиаго дел Естеро сјеверно од града Цордобе одакле је евакуисано више од 3.300 особа. 

Према временској прогнози, наредних дана би требало доћи до смањења падавина.

Министар за воде, животну средину и јавну адиминистрацију Цордобе Фабиан Лопез казао је да се очекује повлачење поплава "у наредних неколико дана када би се ситуација требала нормализовати."

Коментари / 0

Оставите коментар