У Шапцу и Убу критично

Начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да се током ноћи и наредног дана очекује стагнација на рекама које су се излиле због падавина.

Србија 06.03.2015 | 22:00
У Шапцу и Убу критично

Осим тога, он је додао да је тренутно најкритичнија ситуација у Убу и у околини Шапца.

"Ноћас је важно да смо сви у приправности и да се дежура, али све иде у правцу смиривања и враћања бујичних речица у токове", рекао је Марић за агенцију Бета.

Код Уба, излила се речица Грачица која је угрозила преко 200 домаћинства, а у селу Совљак три засеока.

Излиле су се и речице Бањанкуша, Докмирица, Буковица и Кладница, које су створиле водене оазе и оштетиле пољопривредне усеве, али за сада нису угрозиле домаћинства.

"Код Уба се копају канали како би се оборио ниво водостаја речица и верујем да ће то дати резултате, не верујем да ће доћи до евакуације становништва", рекао је Марић.

Говорећи о ситуацији у околни Шабца, он је казао да дежурне екипе прате ситуацију, али да се после поноћи очекује стагнирање набујалих речица.

Код Шапца бојичне речице излиле су се десетак села, који су угрозили домаћинства и пољопривредна земљишта, због чега је евакуисано тридесет мештана у Гроњој Врањској.

"Нема места паници, јер се и према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода у суботу очекује престанак падавина", рекао је Марић.

Из Електромрежа Србије обавестили су јавност да је око 20 сати нормализовано снабдевање Љубовије електричном енергијом нормализовано.

Претходно су струју добили и грађани Крупња.

"Захваљујући надљудским напорима екипа Електромрежа Србије (ЕМС) и Електропривреде Србије успостављено је снабдевање потрошача електричном енергијом. ЕМС остају на терену до потпуне нормализације стања", саопштили су из тог предузећа.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар