U Šapcu i Ubu kritično

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se tokom noći i narednog dana očekuje stagnacija na rekama koje su se izlile zbog padavina.

Srbija 06.03.2015 | 22:00
U Šapcu i Ubu kritično

Osim toga, on je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u Ubu i u okolini Šapca.

"Noćas je važno da smo svi u pripravnosti i da se dežura, ali sve ide u pravcu smirivanja i vraćanja bujičnih rečica u tokove", rekao je Marić za agenciju Beta.

Kod Uba, izlila se rečica Gračica koja je ugrozila preko 200 domaćinstva, a u selu Sovljak tri zaseoka.

Izlile su se i rečice Banjankuša, Dokmirica, Bukovica i Kladnica, koje su stvorile vodene oaze i oštetile poljoprivredne useve, ali za sada nisu ugrozile domaćinstva.

"Kod Uba se kopaju kanali kako bi se oborio nivo vodostaja rečica i verujem da će to dati rezultate, ne verujem da će doći do evakuacije stanovništva", rekao je Marić.

Govoreći o situaciji u okolni Šabca, on je kazao da dežurne ekipe prate situaciju, ali da se posle ponoći očekuje stagniranje nabujalih rečica.

Kod Šapca bojične rečice izlile su se desetak sela, koji su ugrozili domaćinstva i poljoprivredna zemljišta, zbog čega je evakuisano trideset meštana u Gronjoj Vranjskoj.

"Nema mesta panici, jer se i prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u subotu očekuje prestanak padavina", rekao je Marić.

Iz Elektromreža Srbije obavestili su javnost da je oko 20 sati normalizovano snabdevanje Ljubovije električnom energijom normalizovano.

Prethodno su struju dobili i građani Krupnja.

"Zahvaljujući nadljudskim naporima ekipa Elektromreža Srbije (EMS) i Elektroprivrede Srbije uspostavljeno je snabdevanje potrošača električnom energijom. EMS ostaju na terenu do potpune normalizacije stanja", saopštili su iz tog preduzeća.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar