Ово је Роналдињових Топ 11!

Од Буфона до Зубе Роналда! Признао да му је криво што није имао прилике да дуже игра са Месијем. 

Фудбал 08.03.2015 | 09:00
Ово је Роналдињових Топ 11!

Роналдињо је један од оних због кога су навијачи масовно долазили на стадионе, свакако један од ретких коме су фанови Реала аплаудирали на Сантјаго Бернабеу, па није ни чудо што је изазвао прави бум када је кренуо стопама других асова и открио својих најбољих једанаест играча.

Бразилац је у каријери освајао све што се може освојити, Светско првенство, Златну лопту, Лигу шампиона и титуле у Шпанији, играо са великим именима, па је и те како занимљиво кога је ставио у идеалних 11 Лиге шампиона.

ГОЛМАН

ЂАНЛУИЂИ БУФОН
“У мојој ери постајало је доста добрих голмана, али је Буфон константан. Многи чувари мреже суи мали периоде када њихова форма није била тако добра, међутим, Буфон већ дуго држи висок ниво”, образложио је Роналдињо.

ОДБРАНА

КАФУ
“Не можеш да постанеш играч који је највише носио капитенску траку у историји Бразила, а да ниси посебан. Много сам био сраћан када је коначно освојио Лигу шампиона са Миланом. Не би било праведно да најбољи десни бек икада не освоји титулу у највећем клубу".

ТЕРИ
“Са Барселоном смо играли велике мечеве у Лиги шампиона са Челсијем и још тада сам увидео колико је Тери важан за њих. Веома је тешко играти против њега. Фантастичан лидер, лидер какав је потребан у фудбалској игри”.

МАЛДИНИ
“Ради се о једном од најбољих дефанзиваца у историји Лиге шампиона, али оно што је импресивно код њега је да када има лопту уопште не изгледа као одбрамбени играч, већ као елегантни везиста".

РОБЕРТО КАРЛОС
“Пожељно је сваком тиму да има играча који тако изводи слободне ударце, али поред тога што је један од најбољих извођача слободњака он је свакако један од најбољих левих бекова икада. Био је веома важан за све победе Реала у Лиги шампиона”.

ВЕЗНИ РЕД

МАКЕЛЕЛЕ
“Дефанзивци се осећају сигурно када се он налази испред њих, нападачи такође када је он иза њих. За мене је он најбоље радио посао дефанзивца. Готово никада ниси могао да га видиш да је одиграо лошу утакмицу”.

ЛАМПАРД
“Рекао сам Рајкарду да Барселона треба да потпише уговор са њим, али он није хтео да напусти Челси. Сигуран сам да га не би ни пустили да оде, а у то време био је један од највећих у Европи. Његов голгетерски учинак за везног играча ме је заиста импресионирао”.

КАКА
“Ствари по њега нису ишле према очекивању у Мадриду, али не можемо да заборавимо како је играо за Милан и да је то прави Кака. Две, можда и три сезоне био је најбољи играч на свету".

НАПАД

МЕСИ
“Освојио сам све, немогуће је да жалим за било чим. Штета је што са Месијем нисам играо више у Барселони. Не постоје речи које би гам огле описати. Он једноставно има магију у ногама".

АНРИ
“Мој добар пријатељ са којим сам играо у Барселони и чак је постајала шанса да поново играмо заједно у Њујорку. Права ноћна мора за дефанзивце, брз, вест и веома снажан".

РОНАЛДО
“Он је био мој идол и, на крају, играо сам са њим и заједно освојили СП. Најкомплетнији нападач тада и најкомплетнији који ће икада бити. Скоро је невероватно да никада није освојио Лигу шампиона”.

Коментари / 0

Оставите коментар