Ovo je Ronaldinjovih Top 11!

Od Bufona do Zube Ronalda! Priznao da mu je krivo što nije imao prilike da duže igra sa Mesijem. 

Fudbal 08.03.2015 | 09:00
Ovo je Ronaldinjovih Top 11!

Ronaldinjo je jedan od onih zbog koga su navijači masovno dolazili na stadione, svakako jedan od retkih kome su fanovi Reala aplaudirali na Santjago Bernabeu, pa nije ni čudo što je izazvao pravi bum kada je krenuo stopama drugih asova i otkrio svojih najboljih jedanaest igrača.

Brazilac je u karijeri osvajao sve što se može osvojiti, Svetsko prvenstvo, Zlatnu loptu, Ligu šampiona i titule u Španiji, igrao sa velikim imenima, pa je i te kako zanimljivo koga je stavio u idealnih 11 Lige šampiona.

GOLMAN

ĐANLUIĐI BUFON
“U mojoj eri postajalo je dosta dobrih golmana, ali je Bufon konstantan. Mnogi čuvari mreže sui mali periode kada njihova forma nije bila tako dobra, međutim, Bufon već dugo drži visok nivo”, obrazložio je Ronaldinjo.

ODBRANA

KAFU
“Ne možeš da postaneš igrač koji je najviše nosio kapitensku traku u istoriji Brazila, a da nisi poseban. Mnogo sam bio sraćan kada je konačno osvojio Ligu šampiona sa Milanom. Ne bi bilo pravedno da najbolji desni bek ikada ne osvoji titulu u najvećem klubu".

TERI
“Sa Barselonom smo igrali velike mečeve u Ligi šampiona sa Čelsijem i još tada sam uvideo koliko je Teri važan za njih. Veoma je teško igrati protiv njega. Fantastičan lider, lider kakav je potreban u fudbalskoj igri”.

MALDINI
“Radi se o jednom od najboljih defanzivaca u istoriji Lige šampiona, ali ono što je impresivno kod njega je da kada ima loptu uopšte ne izgleda kao odbrambeni igrač, već kao elegantni vezista".

ROBERTO KARLOS
“Poželjno je svakom timu da ima igrača koji tako izvodi slobodne udarce, ali pored toga što je jedan od najboljih izvođača slobodnjaka on je svakako jedan od najboljih levih bekova ikada. Bio je veoma važan za sve pobede Reala u Ligi šampiona”.

VEZNI RED

MAKELELE
“Defanzivci se osećaju sigurno kada se on nalazi ispred njih, napadači takođe kada je on iza njih. Za mene je on najbolje radio posao defanzivca. Gotovo nikada nisi mogao da ga vidiš da je odigrao lošu utakmicu”.

LAMPARD
“Rekao sam Rajkardu da Barselona treba da potpiše ugovor sa njim, ali on nije hteo da napusti Čelsi. Siguran sam da ga ne bi ni pustili da ode, a u to vreme bio je jedan od najvećih u Evropi. Njegov golgeterski učinak za veznog igrača me je zaista impresionirao”.

KAKA
“Stvari po njega nisu išle prema očekivanju u Madridu, ali ne možemo da zaboravimo kako je igrao za Milan i da je to pravi Kaka. Dve, možda i tri sezone bio je najbolji igrač na svetu".

NAPAD

MESI
“Osvojio sam sve, nemoguće je da žalim za bilo čim. Šteta je što sa Mesijem nisam igrao više u Barseloni. Ne postoje reči koje bi gam ogle opisati. On jednostavno ima magiju u nogama".

ANRI
“Moj dobar prijatelj sa kojim sam igrao u Barseloni i čak je postajala šansa da ponovo igramo zajedno u Njujorku. Prava noćna mora za defanzivce, brz, vest i veoma snažan".

RONALDO
“On je bio moj idol i, na kraju, igrao sam sa njim i zajedno osvojili SP. Najkompletniji napadač tada i najkompletniji koji će ikada biti. Skoro je neverovatno da nikada nije osvojio Ligu šampiona”.

Komentari / 0

Ostavite komentar