Ванредна ситуација у Смедеревској Паланци

У општини Смедеревска Паланка проглашена је ванредна ситуација, али не као посљедица изливања водотока, него као мјера предострожности, саопштено је данас након сједнице Кризног штаба.

Србија 06.03.2015 | 18:57
Ванредна ситуација у Смедеревској Паланци

Предсједник општине Смедеревска Паланка Радослав Милојичић рекао је да је ванредна ситуација уведена да би се подигао ниво одговорности неких републичких институција, које до сада нису адекватно реаговале на одлуке Штаба за ванредне ситуације.

Он је истакао да у Смедеревској Паланци не смије да се понови оно што се десило 1999. и прошле године и поручио да се мора учинити све да би се спријечило да вода, која је нарасла на водотоцима због кише, на било који начин уђе у насеље.

На подручју Србије се полако нормализује снабдијевање електричном енергијом у подручјима у којима је снијег изазвао проблеме.

У општинама уз ријеку Лим без струје је око 2.300 потрошача, гдје до хаварија на електро-мрежи долази због влажног снијега који и даље пада.

У Златиборском округу, гдје је због сњежног невремена без струје остало 30.000 потрошача, тај број је данас око 16.00 часова смањен на 10.800.

Из Министарства рударства и енергетике саопштено је да екипе електродистрибуције на цијелој територији Србије улажу огромне напоре да би се обезбиједило нормално снабдијевање електричном енергијом, тако да се даља стабилизација система очекује у току дана.

Због кварова на далеководима усљед јаког снијега и прекида напајања електричном енергијом, предузете су хитне мјере да би се поново успоставило редовно снабдијевање електричном енергијом, које је у одређеним дијеловима Србије било прекинуто због јаких падавина, прије свега у Златиборском округу.

У Златиборски округ упућене су додатне екипе из огранака електродистрибуција Аранђеловац, Јагодина, Лазаревац, Шабац и "Електромонтаже" Краљево.

Јавно предузеће "Електромреже Србије" саопштило је данас да је у 14.55 часова успостављено нормално снабдијевање струјом у Крупњу.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар