Породица пронашла посмртне остатке! Заказале институције!

Породица Попарић из Бањалуке није више могла да чека да надлежне институције пронадју посмртне остатке Рајка Попарића, припадника Војске Републике Српске. Сами су организовали потрагу и пронашли посмртне остатке који су коначно и идентификовани.

Република Српска 06.03.2015 | 16:06
Породица пронашла посмртне остатке! Заказале институције!

Маринко Попарић двадесет година је чекао да буду пронадјени и идентификовани посмртни остаци његовог брата Рајка. Све је било узалуд док није одлучио да се сам упусти у потрагу по обронцима Динаре гдје се претпостављало да леже посмртни остаци његовог брата и још једног припадника Војске Републике Српске. Маринко је посмртне остатаке свог брата пронашао прије пет мјесеци. Коначно су идентификовани.

Маринко прича да ни он, а ни његова породица више нису могли да чекају да они који су задужени за тражење несталих у Босни и Херцеговини ураде свој посао. Каже да је апсурдно то што су посмртни остаци пронадјени тамо гдје се то могло очекивати, али да их једноставно нико није тражио. Не жели јавно о кривцима, али каже и да је јасно ко је заказао.

У Заводу за судску медицину Републике Српске објавили су и да су идентификована још два нестала лица. Оба су цивили пронадјени 2001. године на подручју Дрвара и Петровца. Породица Попарић, поучена својим искуством, позива породице који и даље очекују да посмртни остаци њихових најмилијих буду пронадјени, да сами покушају да учине нешто. Њихов примјер показује да је битна воља, а не инфраструктура одредјене институције.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

васке

06.03.2015 15:26

Маринко,наискреније сауцесце.Знам да си цасан и постен цовјек и сигуран сам да ти је и покојни брат био такав.Па ови сто тразе само паре,знају нац.Ста оцекиват од њих.

ОДГОВОРИТЕ