Porodica pronašla posmrtne ostatke! Zakazale institucije!

Porodica Poparić iz Banjaluke nije više mogla da čeka da nadležne institucije pronadju posmrtne ostatke Rajka Poparića, pripadnika Vojske Republike Srpske. Sami su organizovali potragu i pronašli posmrtne ostatke koji su konačno i identifikovani.

Republika Srpska 06.03.2015 | 16:06
Porodica pronašla posmrtne ostatke! Zakazale institucije!

Marinko Poparić dvadeset godina je čekao da budu pronadjeni i identifikovani posmrtni ostaci njegovog brata Rajka. Sve je bilo uzalud dok nije odlučio da se sam upusti u potragu po obroncima Dinare gdje se pretpostavljalo da leže posmrtni ostaci njegovog brata i još jednog pripadnika Vojske Republike Srpske. Marinko je posmrtne ostatake svog brata pronašao prije pet mjeseci. Konačno su identifikovani.

Marinko priča da ni on, a ni njegova porodica više nisu mogli da čekaju da oni koji su zaduženi za traženje nestalih u Bosni i Hercegovini urade svoj posao. Kaže da je apsurdno to što su posmrtni ostaci pronadjeni tamo gdje se to moglo očekivati, ali da ih jednostavno niko nije tražio. Ne želi javno o krivcima, ali kaže i da je jasno ko je zakazao.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske objavili su i da su identifikovana još dva nestala lica. Oba su civili pronadjeni 2001. godine na području Drvara i Petrovca. Porodica Poparić, poučena svojim iskustvom, poziva porodice koji i dalje očekuju da posmrtni ostaci njihovih najmilijih budu pronadjeni, da sami pokušaju da učine nešto. Njihov primjer pokazuje da je bitna volja, a ne infrastruktura odredjene institucije.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vaske

06.03.2015 15:26

Marinko,naiskrenije saucesce.Znam da si casan i posten covjek i siguran sam da ti je i pokojni brat bio takav.Pa ovi sto traze samo pare,znaju nac.Sta ocekivat od njih.

ODGOVORITE