АБА, Игокеа: Да добијемо Цибону!

Серију од три узастопне побједе у АБА лиги, кошаркаши Игокее покушаће да наставе у Загребу, у дуелу са актуелним шампионом Јадрана - Цибоном (субота, 17 часова).

Кошарка 07.03.2015 | 09:40
АБА, Игокеа: Да добијемо Цибону!

Посљедње три утакмице у АБА лиги, кошаркаши Игокее ријешили сву у своју корист. Редом су падали Олимпија, МТЗ и на крају Левски, а успјешан низ тим Жељка Лукајића покушаће продужити и у Загребу, у премијерном мечу 24. кола регионалног такмичења, када гостују актуелном шампиону Цибони.

"Игоси" ће настојати да се реванширају Загрепчанима за пораз у првом дијелу сезоне у Лакташима, када је Цибона тријумфовала 71:61.

"Једна од наших жеља свакако је да се реванширамо Цибони за пораз у Лакташима, да продужимо серију побједа. У односу на први меч и ми и они смо промијенили доста играча, Цибона је остала без неколико квалитетних кошаркаша, међутим, они су добили једно заједништво које се огледа у огромном потенцијалу", опрезан је Лукајић.

Тренер Игокее истиче да су Загрепчани, без обзира што имају много младости у екипи, показали су да имају квалитет.

"Против Партизана су играли добро, од Цедевите су изгубили у посљедњој четвртини, у Ваљеву су имали шут за побједу што дефинитивно није случајно. Мавра и Жижић показују велики потенцијал, а уз једно огромно искуство вањских играча Розића, Сиришчевића и Илијевског уз Куриџу на унутрашњој позицији уз младост коју имају саставили су респектабилан тим", добро је анализирао игру ривала тренер Игокее.

И капитен Александровчана Бранко Јоровић сматра да његов тим има снаге да настави побједоносну серију.

"Учинићемо све да побиједимо. Наша форма је у успону у посљедњих мјесец дана што су показали посљедњи мечеви и у АБА лиги и у Купу Босне и Херцеговине који смо доминантно освојили. Знамо да је Цибона изузетно неугодан тим са квалитетним шутерима, али и играчима који под кошем могу да одиграју веома добро. Очекујемо тешку утакмицу, али мислим да уз приступ какав је био на претходним мечевима можемо остварити побједу у Загребу", рекао је Јоровић.

Дуел Цибоне и Игокее на програму је у суботу, 7. марта од 17 часова.

ПАРОВИ 24. КОЛА:

Субота, 7. март:
Цибона - Игокеа (17 часова)
Солнок - Олимпија (19)
Будућност - Крка (21)

Недјеља, 8. март:
Задар - Цедевита (19)
Црвена звезда - Металац (19)

Понедјељак, 9. март:
Левски - МЗТ (18)
Мега Лекс - Партизан (19:30).

ТАБЕЛА: Црвена звезда 21-2, Будућност 17-6, Партизан 16-7, Цедевита 15-8, Олимпија 13-10, Крка 12-11, Металац 12-11, Задар 11-12, Солнок 10-13, Мега Лекс 10-13, Цибона 9-14, Игокеа 8-15, МЗТ 6-17, Левски 1-22.

Коментари / 0

Оставите коментар