ABA, Igokea: Da dobijemo Cibonu!

Seriju od tri uzastopne pobjede u ABA ligi, košarkaši Igokee pokušaće da nastave u Zagrebu, u duelu sa aktuelnim šampionom Jadrana - Cibonom (subota, 17 časova).

Košarka 07.03.2015 | 09:40
ABA, Igokea: Da dobijemo Cibonu!

Posljednje tri utakmice u ABA ligi, košarkaši Igokee riješili svu u svoju korist. Redom su padali Olimpija, MTZ i na kraju Levski, a uspješan niz tim Željka Lukajića pokušaće produžiti i u Zagrebu, u premijernom meču 24. kola regionalnog takmičenja, kada gostuju aktuelnom šampionu Ciboni.

"Igosi" će nastojati da se revanširaju Zagrepčanima za poraz u prvom dijelu sezone u Laktašima, kada je Cibona trijumfovala 71:61.

"Jedna od naših želja svakako je da se revanširamo Ciboni za poraz u Laktašima, da produžimo seriju pobjeda. U odnosu na prvi meč i mi i oni smo promijenili dosta igrača, Cibona je ostala bez nekoliko kvalitetnih košarkaša, međutim, oni su dobili jedno zajedništvo koje se ogleda u ogromnom potencijalu", oprezan je Lukajić.

Trener Igokee ističe da su Zagrepčani, bez obzira što imaju mnogo mladosti u ekipi, pokazali su da imaju kvalitet.

"Protiv Partizana su igrali dobro, od Cedevite su izgubili u posljednjoj četvrtini, u Valjevu su imali šut za pobjedu što definitivno nije slučajno. Mavra i Žižić pokazuju veliki potencijal, a uz jedno ogromno iskustvo vanjskih igrača Rozića, Siriščevića i Ilijevskog uz Kuridžu na unutrašnjoj poziciji uz mladost koju imaju sastavili su respektabilan tim", dobro je analizirao igru rivala trener Igokee.

I kapiten Aleksandrovčana Branko Jorović smatra da njegov tim ima snage da nastavi pobjedonosnu seriju.

"Učinićemo sve da pobijedimo. Naša forma je u usponu u posljednjih mjesec dana što su pokazali posljednji mečevi i u ABA ligi i u Kupu Bosne i Hercegovine koji smo dominantno osvojili. Znamo da je Cibona izuzetno neugodan tim sa kvalitetnim šuterima, ali i igračima koji pod košem mogu da odigraju veoma dobro. Očekujemo tešku utakmicu, ali mislim da uz pristup kakav je bio na prethodnim mečevima možemo ostvariti pobjedu u Zagrebu", rekao je Jorović.

Duel Cibone i Igokee na programu je u subotu, 7. marta od 17 časova.

PAROVI 24. KOLA:

Subota, 7. mart:
Cibona - Igokea (17 časova)
Solnok - Olimpija (19)
Budućnost - Krka (21)

Nedjelja, 8. mart:
Zadar - Cedevita (19)
Crvena zvezda - Metalac (19)

Ponedjeljak, 9. mart:
Levski - MZT (18)
Mega Leks - Partizan (19:30).

TABELA: Crvena zvezda 21-2, Budućnost 17-6, Partizan 16-7, Cedevita 15-8, Olimpija 13-10, Krka 12-11, Metalac 12-11, Zadar 11-12, Solnok 10-13, Mega Leks 10-13, Cibona 9-14, Igokea 8-15, MZT 6-17, Levski 1-22.

Komentari / 0

Ostavite komentar