Паклени март и април за Јунајтед!

"Црвени ђаволи" се налазе у врху табеле Премијер лиге, иако не блистају. Али, најтежи период сезоне за њих тек почиње...

Фудбал 07.03.2015 | 09:20
Паклени март и април за Јунајтед!

Манчестер јунајтед ове сезоне је први пут после четврт века играо само домаћа такмичења, а да ли ће се под вођством Луја ван Гала пласирати у Лигу шампиона 2015/16 - што је једино чиме клуб те величине може бити задовољан - можда ће моћи да се каже по завршетку изазовног периода који му следи.

Јунајтед ће за "загревање" одиграти четвртфинални меч ФА купа против Арсенала (понедељак од 20.45), а од 15. марта ући ће у серију тешких утакмица у Премијер лиги.

Тог дана на Олд Трафорду ће гостовати Тотенхем, а онда Рунију и друговима следе гостовање препорођеном Ливерпулу 22. марта, дуели код куће са Астон Вилом 4. априла и Ситијем осам дана касније и коначно узастопна гостовања - Челсију 18. априла и Евертону 26. априла.

"На папиру" би меч против Виле требало да буде лакши од осталих, али тим из Бирмингема бори се за опстанак, тако да сигурно неће доћи у Манчестер на опуштених 90 минута игре.

До померања у овом распореду може доћи ако се "црвени ђаволи" пласирају у полуфинале ФА купа, које је заказано за 18. и 19. април.

Евентуални реми у четвртфиналу ФА купа био би лош за оба тима, јер би им наметнуо обавезу одигравања нове утакмице на стадиону Емирејтс. Арсенал се такође бори за Топ 4 финиш у Премијер лиги, а 17. марта предстоји му и реванш осмине финала Лиге шампиона против Монака.

У осталим мечевима четвртфинала ФА купа састаће се: Бредфорд - Рединг, Астон Вила - Вест Бромвич Албион (субота) и Ливерпул - Блекбурн (недеља).

Манчестер јунајтед у последњих седам кола домаћег првенства, након пораза од Саутемптона (0:1), освојио је 16 од могућег 21 бода, али углавном уз неубедљиве партије.

ТАБЕЛА ПОСЛЕ 28. КОЛА: Челси (-1) 63, Манчестер сити 58, Арсенал 54, Манчестер ј. 53, Ливерпул 51, Саутемптон 49, Тотенхем (-1) 47...

Коментари / 0

Оставите коментар