Pakleni mart i april za Junajted!

"Crveni đavoli" se nalaze u vrhu tabele Premijer lige, iako ne blistaju. Ali, najteži period sezone za njih tek počinje...

Fudbal 07.03.2015 | 09:20
Pakleni mart i april za Junajted!

Mančester junajted ove sezone je prvi put posle četvrt veka igrao samo domaća takmičenja, a da li će se pod vođstvom Luja van Gala plasirati u Ligu šampiona 2015/16 - što je jedino čime klub te veličine može biti zadovoljan - možda će moći da se kaže po završetku izazovnog perioda koji mu sledi.

Junajted će za "zagrevanje" odigrati četvrtfinalni meč FA kupa protiv Arsenala (ponedeljak od 20.45), a od 15. marta ući će u seriju teških utakmica u Premijer ligi.

Tog dana na Old Trafordu će gostovati Totenhem, a onda Runiju i drugovima slede gostovanje preporođenom Liverpulu 22. marta, dueli kod kuće sa Aston Vilom 4. aprila i Sitijem osam dana kasnije i konačno uzastopna gostovanja - Čelsiju 18. aprila i Evertonu 26. aprila.

"Na papiru" bi meč protiv Vile trebalo da bude lakši od ostalih, ali tim iz Birmingema bori se za opstanak, tako da sigurno neće doći u Mančester na opuštenih 90 minuta igre.

Do pomeranja u ovom rasporedu može doći ako se "crveni đavoli" plasiraju u polufinale FA kupa, koje je zakazano za 18. i 19. april.

Eventualni remi u četvrtfinalu FA kupa bio bi loš za oba tima, jer bi im nametnuo obavezu odigravanja nove utakmice na stadionu Emirejts. Arsenal se takođe bori za Top 4 finiš u Premijer ligi, a 17. marta predstoji mu i revanš osmine finala Lige šampiona protiv Monaka.

U ostalim mečevima četvrtfinala FA kupa sastaće se: Bredford - Reding, Aston Vila - Vest Bromvič Albion (subota) i Liverpul - Blekburn (nedelja).

Mančester junajted u poslednjih sedam kola domaćeg prvenstva, nakon poraza od Sautemptona (0:1), osvojio je 16 od mogućeg 21 boda, ali uglavnom uz neubedljive partije.

TABELA POSLE 28. KOLA: Čelsi (-1) 63, Mančester siti 58, Arsenal 54, Mančester j. 53, Liverpul 51, Sautempton 49, Totenhem (-1) 47...

Komentari / 0

Ostavite komentar