ДК: Срби крећу у лов на ''Салатару''!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и 158. играч на АТП листи Мате Делић отварају дуел репрезентација Србије и Хрватске у првом колу Светске групе Дејвис купа.

Тенис 06.03.2015 | 13:00
ДК: Срби крећу у лов на ''Салатару''!

Дуел Ђоковића и Делића почиње од 13 часова, а затим ће на терен Виктор Троицки и талентовани хрватски тинејџер Борна Ћорић.

Први рекет света истакао је да веома добро познаје хрватске тенисере, иако никада није играо са Делићем, и оценио да ће велика предност српског тима у предстојећем сусрету бити искуство.

"Само речи хвале имам за Цхорића, на правом је путу, зрео је за своје године и када неко ко има 18 година у кратком року, за четири-пет месеци, победи Надала и Мареја заслужује да се о њему тако прича. Делића такодје знам, јер се наши очеви познају и тренирали смо заједно у Аустралији пре неколико година. Први пут ћемо играти један против другог, висок је и то користи приликом сервиса", рекао је Ђоковић и поновио да Краљево и тај део Србије заслужују да буду домаћини великог догадјаја какав је Дејвис куп.

Селектор Србије Богдан Обрадовић задовољан је чињеницом да је цео тим на окупу, истакавши да су сви у доброј форми и да је присутна добра енергија и атмосфера.

"Желимо победу и то не кријемо. Сигуран сам да ћемо имати велику подршку навијача, јер знам да Краљевчани воле спорт и да не штеде дланове и грла. Не очекујем никакве проблеме, верујем да ће све бити фер и коректно, јер и најмањи ексцес би штетио и нашим играчима. Навијање нама иде у прилог, а против ривала. Тако је свуда у свету, тако ће бити и у Краљеву", закључио је Обрадовић.

Главни адут репезентације Хрватске, Борна Ћорић рекао је да се радује мечу у Краљеву.

"Спреман сам 100 одсто за Троицког, осећам се добро, а самопуздање ми дају резултати са последњих турнира. У два дана играћу против тенисера који су у Топ 50, даћу све од себе и ићи ћу на победу. Чуо сам да ме пореде са Новаком Ђоковићем, то ми годи, јер играмо слично", рекао је Ћорић.

У суботу од 14 часова Ненад Зимоњић и Виктор Троицки играће дубл меч против Франка Шкугора и Марина Драгање, а у недељу последњег дана такмичења, ако буе било потребе, од 13 часова састају се Ђоковић и Ћорић, а потом Троицки и Делић.

Наша селекција жели други трофеј у Дејвису Купу, после тријумфа 2010. године када је освојена једина 'Салатара' у историји Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар