DK: Srbi kreću u lov na ''Salataru''!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i 158. igrač na ATP listi Mate Delić otvaraju duel reprezentacija Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Tenis 06.03.2015 | 13:00
DK: Srbi kreću u lov na ''Salataru''!

Duel Đokovića i Delića počinje od 13 časova, a zatim će na teren Viktor Troicki i talentovani hrvatski tinejdžer Borna Ćorić.

Prvi reket sveta istakao je da veoma dobro poznaje hrvatske tenisere, iako nikada nije igrao sa Delićem, i ocenio da će velika prednost srpskog tima u predstojećem susretu biti iskustvo.

"Samo reči hvale imam za Chorića, na pravom je putu, zreo je za svoje godine i kada neko ko ima 18 godina u kratkom roku, za četiri-pet meseci, pobedi Nadala i Mareja zaslužuje da se o njemu tako priča. Delića takodje znam, jer se naši očevi poznaju i trenirali smo zajedno u Australiji pre nekoliko godina. Prvi put ćemo igrati jedan protiv drugog, visok je i to koristi prilikom servisa", rekao je Đoković i ponovio da Kraljevo i taj deo Srbije zaslužuju da budu domaćini velikog dogadjaja kakav je Dejvis kup.

Selektor Srbije Bogdan Obradović zadovoljan je činjenicom da je ceo tim na okupu, istakavši da su svi u dobroj formi i da je prisutna dobra energija i atmosfera.

"Želimo pobedu i to ne krijemo. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača, jer znam da Kraljevčani vole sport i da ne štede dlanove i grla. Ne očekujem nikakve probleme, verujem da će sve biti fer i korektno, jer i najmanji eksces bi štetio i našim igračima. Navijanje nama ide u prilog, a protiv rivala. Tako je svuda u svetu, tako će biti i u Kraljevu", zaključio je Obradović.

Glavni adut repezentacije Hrvatske, Borna Ćorić rekao je da se raduje meču u Kraljevu.

"Spreman sam 100 odsto za Troickog, osećam se dobro, a samopuzdanje mi daju rezultati sa poslednjih turnira. U dva dana igraću protiv tenisera koji su u Top 50, daću sve od sebe i ići ću na pobedu. Čuo sam da me porede sa Novakom Đokovićem, to mi godi, jer igramo slično", rekao je Ćorić.

U subotu od 14 časova Nenad Zimonjić i Viktor Troicki igraće dubl meč protiv Franka Škugora i Marina Draganje, a u nedelju poslednjeg dana takmičenja, ako bue bilo potrebe, od 13 časova sastaju se Đoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Naša selekcija želi drugi trofej u Dejvisu Kupu, posle trijumfa 2010. godine kada je osvojena jedina 'Salatara' u istoriji Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar