Водостаји ријека у благом порасту

Сви водотоци у Бијељини данас су у кориту, а водостаји ријека Саве и Дрине и даље су у благом порасту, саопштено је из градског Одјељења за цивилну заштиту.

Република Српска 06.03.2015 | 11:00
Водостаји ријека у благом порасту

Водостај Саве у Рачи је у 7 часова био 558 центиметара, што је повећање од 23 центиметра у односу на јуче, а редовна одбрана од поплава уводи се на 650 центиметара.

Проток Дрине у 7 часова на Хидроелектрани Зворник је 690 метара кубних у секунди и у односу на јуче водостај Дрине је на устави Јања већи за 25 центиметара.

"Водостаји осталих мањих ријека на подручју града су повишени због падавина претходних дана и сви бујични водотоци су пуни, али није дошло до њиховог наглог пораста и изливања", рекао је шеф градског Одсјека за Цивилну заштиту Драго Ристић.

Он је додао да се ситуација полако стабилизује, а добра је околност што је већи дио падавина након кише у току ноћи прешао у снијег и што је количина падавина у Бијељини у посљедња 24 часа била 24,8 литара по метру квадратном, што је готова упола мање од најављиваних падавина.

Према његовим ријечима, степен приправности Цивилне заштите је подигнут и наставиће се интензивно праћење водостаја свих ријека на подручју града.

Ристић каже да припадници Цивилне заштите на терену и грађани нису до сада пријавили било какве проблеме изазване растом водостаја због обилних падавина.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар