Vodostaji rijeka u blagom porastu

Svi vodotoci u Bijeljini danas su u koritu, a vodostaji rijeka Save i Drine i dalje su u blagom porastu, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za civilnu zaštitu.

Republika Srpska 06.03.2015 | 11:00
Vodostaji rijeka u blagom porastu

Vodostaj Save u Rači je u 7 časova bio 558 centimetara, što je povećanje od 23 centimetra u odnosu na juče, a redovna odbrana od poplava uvodi se na 650 centimetara.

Protok Drine u 7 časova na Hidroelektrani Zvornik je 690 metara kubnih u sekundi i u odnosu na juče vodostaj Drine je na ustavi Janja veći za 25 centimetara.

"Vodostaji ostalih manjih rijeka na području grada su povišeni zbog padavina prethodnih dana i svi bujični vodotoci su puni, ali nije došlo do njihovog naglog porasta i izlivanja", rekao je šef gradskog Odsjeka za Civilnu zaštitu Drago Ristić.

On je dodao da se situacija polako stabilizuje, a dobra je okolnost što je veći dio padavina nakon kiše u toku noći prešao u snijeg i što je količina padavina u Bijeljini u posljednja 24 časa bila 24,8 litara po metru kvadratnom, što je gotova upola manje od najavljivanih padavina.

Prema njegovim riječima, stepen pripravnosti Civilne zaštite je podignut i nastaviće se intenzivno praćenje vodostaja svih rijeka na području grada.

Ristić kaže da pripadnici Civilne zaštite na terenu i građani nisu do sada prijavili bilo kakve probleme izazvane rastom vodostaja zbog obilnih padavina.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar