Најљепше плаже Шпаније

Прекрасан пејзаж, грађевине и историјска места вековима очаравају туристе својом лепотом.

Путовања 06.03.2015 | 10:00
Најљепше плаже Шпаније

Током летне сезоне многи туристи и љубитељи Пиренејског полуострва долазе овде како би се одморили и уживали, а ево које су то најлепше плаже Шпаније.

Ел Котиљо

Ова плажа налази се у граду Лас Палмасу и централна је атракција туриста. Прекрасна плава боја мора пружа пријатну топлину љубитељима природних лепота, а сунце мами и оне највеће противнике сунчања.

Плажа де Ла Бароса

Плажа Барроса протеже се на чак 6 километара и налази се у Кадизу. Туристи већину времена проводе у различитим ресторанима и баровима, а сама плажа позната је по спортовима на води, јер свежи поветарац струји по целом подручју.

Плажа Лас Катедралес

Једна од најзанимљивијих знаменитости ове плаже, која је чини јединственом, је велики број литица које је окружују. Висина литица достиже 30 метара, а то доводи до јаких морских струја и ветра. Ова плажа уобичајено је место за многе фотографе и друге љубитеље природе који долазе да виде очаравајући излазак и залазак сунца.

Плажа Иљетас

Смештена на северној страни Форментере, плажа Иљетас сигурно је једна од најбољих плажа у Шпанији. С једне стране плаже налази се камени зид и многобројни ресторани и барови. Овде је песак финији него на било којој другој плажи у Шпанији па је због тога посебно воле шетачи.

Теремолинос

Једне од првих плажа у Шпанији на којима је започет развој туризма. И данас су међу најпосјећенијим плажама регије, нарочито у летњој сезони. Као резултат тога, плаже имају велики број барова, ресторана и спортских садржаја.

Ла Конча

Плажа смештена у непосредној близини Сан Себастијана, сматра се једном од најбољих градских плажа у Европи. Позната је и као једна од највише фотографисаних плажа на свету. Најлепша карактеристика ове плаже је златни песак, који даје посебан ефекат у време заласка и изласка сунца.

Плажа Нерја

Налази се на листи оних плажа које су добиле престижну Плаву заставу, којом се означава највећи квалитет плаже. Једна од познатијих плажа из ове групе је и Буриана, на којој се налази велики број ресторана, барова и клубова. Овде посебно уживају рониоци и сурфери због јединствених подводних створења, али и савршених таласа.

Кала Саона

Ова плажа налази се у непосредној близини мегапопуларне Ибице. Плажа с белим песком окружена је стенама, и иако је релативно мала - ипак је добро посећена. Према неким туристима, ова плажа пружа најбољи залазак сунца у Еуропи.

Плажа острва Канела

Назив ове плаже потиче од речи „Исла Мујерес“, односно - острво жена. Налази се у Кантабрији и позната је као идеално место за камповање. Садржи бројна игралишта и спортске терене, а доступна је и опрема за роњење, скијање на води и сурфовање.

Кала Лења

Ова плажа налази се у близини Сан Карлоса и веома је популарна међу партијанерима. Плажа је дуга 200 метара, широка преко педесет, и на том јединственом простору налазе се бројни барови, ресторани и клубови.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар