Због снијега проблеми на путевима у БиХ

Сњежне падавине које су у протекла два дана захватиле веће дијелове БиХ, изазвале су бројне проблеме на путевима.

Босна и Херцеговина 06.03.2015 | 08:00
Због снијега проблеми на путевима у БиХ

Из БИХАМК-а наводе да је због активираног клизишта јутрос од 04:40 сати потпуно обустављен саобраћај на локалитету Бегов Хан на магистралном путу М-17 Жепче-Немила.

Због јаког вјетра који ствара снијежне наносе и смањује видљивост на мање од 5 метара потпуно је обустављен саобраћај на магистралним путевима Ливно-Шуица-Купрес, Шуица-Томиславград-Коло и Прилука-Гламоч-Млиниште, као и на регионалним путевима Мокроноге-Равно, Михаљи-Блидиње и Купрес-Шипово.

Снијежни наноси отежавају одвијање саобраћаја на магистралним путевима Рипач-Босански Петровац и Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар. Теретна возила са приколицом и шлепери не могу саобраћати на дионици магистралног пута М-19 Власеница-Хан Пијесак (преко превоја Хан Поглед).

На магистралном путу Теслић-Котор Варош (преко превоја Борја) сва возила морају користити ланце.

"И даље упозоравамо на дионице у вишим планинским предјелима, гдје је за теретна возила обавезна употреба ланаца. Екипе путних служби налазе се на терену и обављају све неопходне интервенције, али снијег који и даље пада, као и мјестимично јак вјетар, отежавају њихов рад. Возачима савјетујемо да на пут не крећу без веће потребе, а уколико ипак путују да возе максимално опрезно и да користе зимску опрему", наводе из БИХАМК-а.

На аутопуту А1 на дионицама Зеница-Какањ има угаженог снијега на коловозу, док је коловоз на дионици Какањ-Тарчин претежно мокар. На дионици А-1 Звировићи-Бијача коловоз је мјестимично влажан.

На граничним прелазима овога јутра нема дужих задржавања.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар