Отац Џихади Џона: Мој син је животиња

Џасем Емвази је тешко поднео сазнање да је његов син постао један од најпознатијих терориста. Својевремено безуспешно покушавао да убеди сина да се врати свом животу.

Свијет 05.03.2015 | 17:10
Отац Џихади Џона: Мој син је животиња

Џасем Емвази (51), отац Џихади Џона, изјавио је да се надао да ће његов син умрети пре него што се придружи Исламској држави, и описао га као "пса, животињу и терористу". Емвази каже и да је његов син пре одласка у џихад затражио опроштај од родитеља.

Старији Емвази је тек пре неколико дана сазнао где му се син Мухамед налази, а његов колега са посла Абу Мешал рекао је да му је то сазнање много тешко пало, да је плакао све време.

- Рекао је много лоших ствари о свом сину, рекао је да је причао са њим и да је покушао да га убеди да се врати свом животу, али он није хтео да слуша - изјавио је Машал који са Емвазијем ради у супермаркету у Кувајту, 12 километара од границе са Ираком. - Џасем је рекао, дођавола са мојим сином.

Мешал је истакао и да се отац Емвази одрекао сина још 2013. године, када га је Мухамед позвао из Турске и тражио благослов да оде у Сирију и придружи се Исламској држави.

- Мухамед је позвао и рекао да иде у џихад. Молио је Џасема да му то дозволи и да му опрости. Џасем га је опсовао. Надао се да ће Мухамед умрети пре него што стигне у Сирију - рекао је Мешал.

Џасем Емвази је у недељу саслушан у Кувајту, после чега је рекао да је толико осрамоћен да не жели више да долази на посао нити излази из куће.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар