У Сарајеву обустава наставе?

Настава у школама у Кантону Сарајево данас ће бити скраћена, а како је саопштено из Министарства даље одлуке о обустави наставе доносиће директори основних и средњих школа.

Босна и Херцеговина 05.03.2015 | 15:36
У Сарајеву обустава наставе?

Из Синдиката основног и средњег образовања поручују да ова одлука није реална.

Министарство науке, образовања и младих Кантона Сарајево донијело је одлуку да ће настава у другој смјени у основним и средњим школама ради сигурности ученика данас бити скраћена, те ће један школски час трајати 30 минута, а настава ће почети према уобичајеној сатници у 14:00 сати.

Из Министарства је саопштено да није донесена никаква одлука у вези са измјенама сутрашњих наставних активности на нивоу Кантона, него да је директорима основних и средњих школа остављена могућност доношења одлуке о одвијању наставног процеса.

"Директори школа одлучиће да ли ће у потпуности обуставити наставни процес или скратити наставу уколико буде потребе за тим. Школе које у потпуности обуставе наставни процес обавезне су извршити надокнаду пропуштених часова“, казала је Ламија Хусић, стручни савјетник у Министарству науке, образовања и младих КС.

Синдикат основног и средњег образовања Кантона Сарајево се не слаже са одлуком Министарства образовања, а предсједник Синдиката Саудин Сивро рекао је да ова одлука није реална и да је не проводива.

"Ми имамо луде људе у Министарству образовања КС. Настаће апсолутна конфузија јер у Кантону имамо 36.000 ученика. На који начин ће директори школа обавијестити родитеље да ли наставе има или не? Неки наставници раде у двије или три школе, како ће знати која школа ради и гдје да иду на посао", рекао је Сивро за Клиx.ба.

Како нам је саопштено из Министарства, данас је у школама на нивоу Кантона било одсутно 20-30 посто ученика.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нн

05.03.2015 15:20

Ста је са овим народом? Цуј обустава и скрацење па није сњег од метар па да не мозете проци. Ми кад смо исли у сколу нико није ни мјерио тај сњег нити је ко издавао нека упозорења у боји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

март је ето ста је

05.03.2015 18:16

Нема гријања