Испуњен један од захтјева Манивала

Дом народа Парламентарне скупштине по хитном је поступку, на приједлог Клуба српских делегата, усвојио Приједлог закона о измјени Кривичног закона БиХ којим се испуњава један од захтјева Манивала /Комитета експерата Савјета Европе за спречавање прања новца и финансирања терористичких активност/ у вези са спречавањем финансирања тероризма.

Босна и Херцеговина 05.03.2015 | 13:40
Испуњен један од захтјева Манивала

Замјеник предсједавајућег Дома народа и један од предлагача измјене Кривичног закона Огњен Тадић апеловао је на делегате да се овај закон усвоји.

"Тиме би се растеретили овог питања и стекли услови да већ на наредној сједници посветимо пажњу другим питањима која од БиХ тражи Манивал", додао је Тадић.

Предсједавајући Клуба бошњачких делегата Халид Гењац претходно је подсјетио да се у парламентарној процедури одраније налази Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног закона којим се испуњавај захтјеви Манивала у вези са спречавањем прања новца и финансирања тероризма.

Он је навео да је Манивал упутио институцијама БиХ писмо у којем се наводи да је 13. април, када је ново засједање овог комитета, задњи рок за усвајање измјена и допуна Кривичног закона како БиХ не би доспјела на сиву, односно црну листу.

Дом народа усвојио је у првом читању Приједлог закона о измјени Закона о заштити тајних података, о којем у прошлом сазиву овог дома и тадашњем Колегијуму није било сагласности.

Коментари / 0

Оставите коментар