Ispunjen jedan od zahtjeva Manivala

Dom naroda Parlamentarne skupštine po hitnom je postupku, na prijedlog Kluba srpskih delegata, usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH kojim se ispunjava jedan od zahtjeva Manivala /Komiteta eksperata Savjeta Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnost/ u vezi sa sprečavanjem finansiranja terorizma.

Bosna i Hercegovina 05.03.2015 | 13:40
Ispunjen jedan od zahtjeva Manivala

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda i jedan od predlagača izmjene Krivičnog zakona Ognjen Tadić apelovao je na delegate da se ovaj zakon usvoji.

"Time bi se rasteretili ovog pitanja i stekli uslovi da već na narednoj sjednici posvetimo pažnju drugim pitanjima koja od BiH traži Manival", dodao je Tadić.

Predsjedavajući Kluba bošnjačkih delegata Halid Genjac prethodno je podsjetio da se u parlamentarnoj proceduri odranije nalazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona kojim se ispunjavaj zahtjevi Manivala u vezi sa sprečavanjem pranja novca i finansiranja terorizma.

On je naveo da je Manival uputio institucijama BiH pismo u kojem se navodi da je 13. april, kada je novo zasjedanje ovog komiteta, zadnji rok za usvajanje izmjena i dopuna Krivičnog zakona kako BiH ne bi dospjela na sivu, odnosno crnu listu.

Dom naroda usvojio je u prvom čitanju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka, o kojem u prošlom sazivu ovog doma i tadašnjem Kolegijumu nije bilo saglasnosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar