Којић-Шапоњић, притисак расте, чекају се голови!

Нападачи Партизана не крију да једва чекају да пробију лед у другом делу сезоне.

Фудбал 06.03.2015 | 10:20
Којић-Шапоњић, притисак расте, чекају се голови!

Одласком најбољих стрелаца Петра Шкулетића и Данка Лазовића, Партизан је остао без кључног тандема из јесењег дела сезоне и ушао у пролећни део потпуно дезоријентисан. Због пасивности клупске управе и недовођења адекватних замена, тренер Марко Николић је остао са само двојицом нападача у екипи и био је приморан да са формације 4-4-2 која је давала резултате пређе на систем 4-2-3-1 који очеигледно не функционише тако добро.

Немања Којић и млади Иван Шапоњић су једини нападачи које Николић има на располагању, а стратег црно-белих не сме да ризикује и да почне утакмицу са обојицом у стартној постави. Два ремија на почетку другог дела сезоне су појачали притисак на цео тим црно-белих, а чини се да је највећи притисак управо на двојици нападача од којих се очекује да надокнаде Шкулетићеве и Лазовићеве голове.

У првом колу, Партизан је три пута затресао мрежу, али није се уписао нико од двојице нападача, баш као ни у дуелу са Рданичким. Велика су очекивања навијача Партизана од двојице голгетера који јесенас нису имали велику минутажу и прилику да уђу у форму и добију самопоуздање.

Млади Шапоњић нестрпљиво чека првенац.
“Надам се да ћу тек добијати шансу и користити је на прави начин. Криво ми је што против Радничког нисам погодио на асистенцију Саше Илића. Пуно ми значи аплауз Гробара. Када постигнем први гол, знам како ћу да га прославим. Отрчаћу на Југ и баш ме брига ако ме судија казни жутим картоном. Знам да ће тај гол доћи”, рекао је Шапоњић за Журнал.

Иако тренер Николић то не практикује, Шапоњић нема ништа против идеје ни да игра у тандему са Којићем.
“Зашто да не? Добро се слажемо на тренинзима.”

Млади нападач се помиње као потенцијални наследник Александра Митровића у Андерлехту, али каже да прво морао да обави мисију у Партизану.
“Андерлехт је велики клуб и моја велилка жеља, али тек пошто оставим значајнији траг у Партизану.”

И Немања Којић жељно ишчекује гол у наставку сезоне којим би са себе скинуо део психолошког притиска…
“Отишли су Данко и Петар, остао сам усамљен од искуснијих играча у нападу уз младог Шапоњића. Могу само да кажем да дајем све од себе, али јасно је да ће бити потребно времена да се вратим на пређашни ниво. Осећа се притисак, али само због два ремија после којих се у јавности створио утисак да смо се предали и дигли руке од титуле. Много ми значи што су играчи и стручни штаб уз мене. Пауза је била изузетно дуга и јасно је да оставила трага. Ни много бољи играчи од мене у јачим клубовима нису исти после тежих повреда и дугих пауза. Не могу да обећам да ћу убудуће да дајем три гола по мечу, јер би то било крајње неозбиљно, али могу да обећам да ћу се за Партизанов дрес борити до последњег атома снаге”, рекао је Којић за Спорт.

Партизанов центарфор позива и навијачће да пруже подршку јер је моменат деликатан.
“Не тражим подршку са себе, већ за тим, струку, клуб јер је моменат врло осетљив и верујем да ће навијачи то препознати. Био бих пресрећан да коначно победимо и пробијемо лед у пролећном делу сезоне. Наравно, било би идеално да се упишем у листу стрелаца и скинем то бреме, али је победа тима је изнад свега, много би нам значила и учинићемо све да је остваримо”, поручио је Којић.

Коментари / 0

Оставите коментар