Kojić-Šaponjić, pritisak raste, čekaju se golovi!

Napadači Partizana ne kriju da jedva čekaju da probiju led u drugom delu sezone.

Fudbal 06.03.2015 | 10:20
Kojić-Šaponjić, pritisak raste, čekaju se golovi!

Odlaskom najboljih strelaca Petra Škuletića i Danka Lazovića, Partizan je ostao bez ključnog tandema iz jesenjeg dela sezone i ušao u prolećni deo potpuno dezorijentisan. Zbog pasivnosti klupske uprave i nedovođenja adekvatnih zamena, trener Marko Nikolić je ostao sa samo dvojicom napadača u ekipi i bio je primoran da sa formacije 4-4-2 koja je davala rezultate pređe na sistem 4-2-3-1 koji očeigledno ne funkcioniše tako dobro.

Nemanja Kojić i mladi Ivan Šaponjić su jedini napadači koje Nikolić ima na raspolaganju, a strateg crno-belih ne sme da rizikuje i da počne utakmicu sa obojicom u startnoj postavi. Dva remija na početku drugog dela sezone su pojačali pritisak na ceo tim crno-belih, a čini se da je najveći pritisak upravo na dvojici napadača od kojih se očekuje da nadoknade Škuletićeve i Lazovićeve golove.

U prvom kolu, Partizan je tri puta zatresao mrežu, ali nije se upisao niko od dvojice napadača, baš kao ni u duelu sa Rdaničkim. Velika su očekivanja navijača Partizana od dvojice golgetera koji jesenas nisu imali veliku minutažu i priliku da uđu u formu i dobiju samopouzdanje.

Mladi Šaponjić nestrpljivo čeka prvenac.
“Nadam se da ću tek dobijati šansu i koristiti je na pravi način. Krivo mi je što protiv Radničkog nisam pogodio na asistenciju Saše Ilića. Puno mi znači aplauz Grobara. Kada postignem prvi gol, znam kako ću da ga proslavim. Otrčaću na Jug i baš me briga ako me sudija kazni žutim kartonom. Znam da će taj gol doći”, rekao je Šaponjić za Žurnal.

Iako trener Nikolić to ne praktikuje, Šaponjić nema ništa protiv ideje ni da igra u tandemu sa Kojićem.
“Zašto da ne? Dobro se slažemo na treninzima.”

Mladi napadač se pominje kao potencijalni naslednik Aleksandra Mitrovića u Anderlehtu, ali kaže da prvo morao da obavi misiju u Partizanu.
“Anderleht je veliki klub i moja velilka želja, ali tek pošto ostavim značajniji trag u Partizanu.”

I Nemanja Kojić željno iščekuje gol u nastavku sezone kojim bi sa sebe skinuo deo psihološkog pritiska…
“Otišli su Danko i Petar, ostao sam usamljen od iskusnijih igrača u napadu uz mladog Šaponjića. Mogu samo da kažem da dajem sve od sebe, ali jasno je da će biti potrebno vremena da se vratim na pređašni nivo. Oseća se pritisak, ali samo zbog dva remija posle kojih se u javnosti stvorio utisak da smo se predali i digli ruke od titule. Mnogo mi znači što su igrači i stručni štab uz mene. Pauza je bila izuzetno duga i jasno je da ostavila traga. Ni mnogo bolji igrači od mene u jačim klubovima nisu isti posle težih povreda i dugih pauza. Ne mogu da obećam da ću ubuduće da dajem tri gola po meču, jer bi to bilo krajnje neozbiljno, ali mogu da obećam da ću se za Partizanov dres boriti do poslednjeg atoma snage”, rekao je Kojić za Sport.

Partizanov centarfor poziva i navijačće da pruže podršku jer je momenat delikatan.
“Ne tražim podršku sa sebe, već za tim, struku, klub jer je momenat vrlo osetljiv i verujem da će navijači to prepoznati. Bio bih presrećan da konačno pobedimo i probijemo led u prolećnom delu sezone. Naravno, bilo bi idealno da se upišem u listu strelaca i skinem to breme, ali je pobeda tima je iznad svega, mnogo bi nam značila i učinićemo sve da je ostvarimo”, poručio je Kojić.

Komentari / 0

Ostavite komentar