Побједа већа од титуле, човјека јачег од рака!

Ново коло Премијер лиге нису обележиле победе Ситија, Јунајтеда, Тотенхема, Ливерпула. Тријумфи дођу и прођу, али ће моменат кад је Хонас Гутијерез крочио на терен, тријумфално после победе над раком тестиса, остати у историји спорта, Њукасла и памћењу овог аргентинског фудбалера.

Фудбал 06.03.2015 | 08:00
Побједа већа од титуле, човјека јачег од рака!

После дуге паузе, Гутјерез се спремао за повратак на терен, тренирајући са У21 тимом, а у претходном колу био је и на клупи. Ипак, Сент Џејмс Парк био је право место за овације, које су га дочекали када је ушао у игру.

Навијачи су умели да испрате сваки његов потез од 65. минута, када је заменио Тејлора, менаџер Џон Карвер је због пружене партије жалио јер му није дао прилику од старта, а уследила је и порука звезде вечери.

"Овај моменат ће бити заувек у мом сећању, веома сам срећан због све подршке коју су ми навијачи широм света давали како бих се изборио. Многи клубови са свих меридијана су ме бодрили, без обзира на то одакле су, помогли су ми. Сви који се боре са великим проблемима, морају да остану позитивни. Ако верујеш у свом срцу да можеш све превазићи, онда заиста и можеш", рекао је после меча Гутијерез.

Запажен је био и гест Колоћинија, који му је предао капитенску траку по уласку у игру.

"Седам година играмо заједно, у клубу и репрезентацији, може се рећи као да ми је члан породице. Много ми значи и тај гест, заиста сам срећан што га имам за пријатеља", закључио је Аргентинац.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

спот

06.03.2015 09:35

Свака цаст мајсторе

ОДГОВОРИТЕ