Pobjeda veća od titule, čovjeka jačeg od raka!

Novo kolo Premijer lige nisu obeležile pobede Sitija, Junajteda, Totenhema, Liverpula. Trijumfi dođu i prođu, ali će momenat kad je Honas Gutijerez kročio na teren, trijumfalno posle pobede nad rakom testisa, ostati u istoriji sporta, Njukasla i pamćenju ovog argentinskog fudbalera.

Fudbal 06.03.2015 | 08:00
Pobjeda veća od titule, čovjeka jačeg od raka!

Posle duge pauze, Gutjerez se spremao za povratak na teren, trenirajući sa U21 timom, a u prethodnom kolu bio je i na klupi. Ipak, Sent Džejms Park bio je pravo mesto za ovacije, koje su ga dočekali kada je ušao u igru.

Navijači su umeli da isprate svaki njegov potez od 65. minuta, kada je zamenio Tejlora, menadžer Džon Karver je zbog pružene partije žalio jer mu nije dao priliku od starta, a usledila je i poruka zvezde večeri.

"Ovaj momenat će biti zauvek u mom sećanju, veoma sam srećan zbog sve podrške koju su mi navijači širom sveta davali kako bih se izborio. Mnogi klubovi sa svih meridijana su me bodrili, bez obzira na to odakle su, pomogli su mi. Svi koji se bore sa velikim problemima, moraju da ostanu pozitivni. Ako veruješ u svom srcu da možeš sve prevazići, onda zaista i možeš", rekao je posle meča Gutijerez.

Zapažen je bio i gest Koloćinija, koji mu je predao kapitensku traku po ulasku u igru.

"Sedam godina igramo zajedno, u klubu i reprezentaciji, može se reći kao da mi je član porodice. Mnogo mi znači i taj gest, zaista sam srećan što ga imam za prijatelja", zaključio je Argentinac.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

spot

06.03.2015 09:35

Svaka cast majstore

ODGOVORITE