ВЕОМА црни облаци над Звездом!!!

Бивши клуб Лија Адија добио спор по коме црвено-бели морају да му исплате 300.000 евра у наредних месец дана. Слобода тражила помоћ од УЕФА на име дуговања за Касалицу и Максимовића.

Фудбал 05.03.2015 | 22:00
ВЕОМА црни облаци над Звездом!!!

Спортско друштво Црвена звезда само што је одувало свећице са рођенданске торте, суочило се са новим проблемом, тачније фудбалска секција.
Црвено-белима пристигла су нова потраживања за дуговања. Из Гане стижу црне вести за клуб из Љутице Богдана. Бечем Челси, бивши клуб Лија Адија добио је спор, по којем Црвена звезда мора да им исплати 300.000 евра, преноси "Спорт".

Дефанзивац из Гане носио је црвено-бели дрес годину и по дана и у јануару 2012. продат је кинеском Далијану за 1,5 милиона евра. Од укупног обештећења Бечем Челсију је припадало 20 одсто, али је Звезда одуговлачила са плаћањем, па је клуб из Гане покренуо и добио спор, по којем црвено-бели у наредних месец дана морају да пронађу и уплате им 300.000 евра. То је свакако додатно оптерећење на путу за добијање евентуалне евро лиценце, будући да се ближи 31. март, када је рок да се спреме извештаји за комисију УЕФА.

И Слобода из Ужица је изгубила стрпљење у вези дуговања које Звезда има према њима, па су од УЕФА затражили помоћ.

Наиме, клуб из Љутице Богдана већ две године дугује им 450.000 евра на име трансфера Филипа Касалице и Николе Максимовића.

"Ускоро ћемо деблокирати рачун и на време плаћати зараде и остале обевезе. Од Торина смо на име процента трансфера нМаксимовића добили 70.000 евра, али је 90 одсто новца отишло на старе дугове. Звезду смо због дугова пријавили УЕФА и до јуна ће морати да плате", изјавио је Бранко Бешевић, други човек Слободе из Ужица.

Црни Звездини дани се настављају. Економски експерти покушавају да нађу модул за исплату дугова клуба, који су око девет милиона евра. А времена је све мање...

Коментари / 0

Оставите коментар