VEOMA crni oblaci nad Zvezdom!!!

Bivši klub Lija Adija dobio spor po kome crveno-beli moraju da mu isplate 300.000 evra u narednih mesec dana. Sloboda tražila pomoć od UEFA na ime dugovanja za Kasalicu i Maksimovića.

Fudbal 05.03.2015 | 22:00
VEOMA crni oblaci nad Zvezdom!!!

Sportsko društvo Crvena zvezda samo što je oduvalo svećice sa rođendanske torte, suočilo se sa novim problemom, tačnije fudbalska sekcija.
Crveno-belima pristigla su nova potraživanja za dugovanja. Iz Gane stižu crne vesti za klub iz Ljutice Bogdana. Bečem Čelsi, bivši klub Lija Adija dobio je spor, po kojem Crvena zvezda mora da im isplati 300.000 evra, prenosi "Sport".

Defanzivac iz Gane nosio je crveno-beli dres godinu i po dana i u januaru 2012. prodat je kineskom Dalijanu za 1,5 miliona evra. Od ukupnog obeštećenja Bečem Čelsiju je pripadalo 20 odsto, ali je Zvezda odugovlačila sa plaćanjem, pa je klub iz Gane pokrenuo i dobio spor, po kojem crveno-beli u narednih mesec dana moraju da pronađu i uplate im 300.000 evra. To je svakako dodatno opterećenje na putu za dobijanje eventualne evro licence, budući da se bliži 31. mart, kada je rok da se spreme izveštaji za komisiju UEFA.

I Sloboda iz Užica je izgubila strpljenje u vezi dugovanja koje Zvezda ima prema njima, pa su od UEFA zatražili pomoć.

Naime, klub iz Ljutice Bogdana već dve godine duguje im 450.000 evra na ime transfera Filipa Kasalice i Nikole Maksimovića.

"Uskoro ćemo deblokirati račun i na vreme plaćati zarade i ostale obeveze. Od Torina smo na ime procenta transfera nMaksimovića dobili 70.000 evra, ali je 90 odsto novca otišlo na stare dugove. Zvezdu smo zbog dugova prijavili UEFA i do juna će morati da plate", izjavio je Branko Bešević, drugi čovek Slobode iz Užica.

Crni Zvezdini dani se nastavljaju. Ekonomski eksperti pokušavaju da nađu modul za isplatu dugova kluba, koji su oko devet miliona evra. A vremena je sve manje...

Komentari / 0

Ostavite komentar