Нису знали за препродају дроге

Руководиоци у МУП-у РС изјавили су у бањалучком Окружном суду да нису имали информације да су Срђан Радуловић, Огњен Стијак и Марко Ковачевић, суспендовани и оптужени инспектори ЦЈБ Бањалука, препродавали дрогу.

Република Српска 04.03.2015 | 21:30
Нису знали за препродају дроге

"Тек неко вријеме прије хапшења оптужених сазнао сам да СИПА води истрагу због незаконитости које су починили инспектори у полицији. Прије тога нисам имао информације о незаконитом раду инспектора", казао је Зоран Мандић, замјеник начелника Управе за полицијско образовање, а који је раније био начелник Управе Криминалистичке полиције МУП-а РС.

Слично су навели и Дарко Ћулум и Младен Марић, некадашњи начелници ЦЈБ Бањалука.

Ћулум, који је сада замјеник директора Полиције РС, рекао је да су, док је обављао функцију начелника ЦЈБ Бањалука, остварени добри резултати на сузбијању трговине дрогом. Свједочили су и Дражен Арбутина, досадашњи начелник Сектора Крим-полиције ЦЈБ Бањалука, који је сада начелник Јединице за борбу против организованог криминала у Управи Крим-полиције РС, као и Синиша Граховац, некадашњи шеф Одјељења за субијање трговине дрогом у ЦЈБ Бањалука. Они су потврдили да су инспектори који су радили на сузбијању трговине дрогом имали добре резултате у раду.

Граховац је рекао да су Горана Бошњака, а који је требало да буде свједок у овом процесу, раније хапсили више пута са дрогом, те да је истрага обустављена јер су изгорјели докази у пожару у Основном суду Бањалука.

Инспектори су оптужени да су као злочиначко удружење трговали дрогом. Поред поменуте тројице, оптужени су и њихов некадашњи шеф Горан Михајлица, те инспектори Даријо Дабић, Гаврило Шиниковић, Јован Миљковић и Владимир Марчета.

Извор: Независне новине

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Терминатор

04.03.2015 21:01

Умјесто да се Дражен Арбутина бар суспендује са мјеста начелника сектора криминалистичке полиције и удаљи из ЦЈБ Бања Лука и вјероватно (да је државе) утврди његова кривична одговорност у низу афера које су потресле МУП РС бива унапријеђен руководном функцијом у самом врху Управе криминалистичке полиције. Није имао одговорности ни након умјешаности његових инспектора у изнуде (позната афера ''Кнез'') нити организовања нарко-картела од стране комплетног одјељења за дроге у бањалучком центру јавне безбједности који је предводио његов кум Радуловић Срђан. Шта рећи када је Мирко Ђурић, рођени брат Славка Ђурића, инспектора за дроге у ЦЈБ Бања Лука (главни јунак фамозног аудио снимка са нарко дилером Нинковићем)који је прије 2 године смјењен са мјеста шефа одсјека за крађе возила суспендован и смјењен због афере у коју је био умјешан такође унапријеђен и постављен у сами врх МУП-а, у Управу криминалистичке полиције. Мирко Ђурић је такође једна од многих афера у бањалучком центру јавне безбједности које су се десиле за вријеме руковођења Арбутина Дражена. Бити одговоран за криминализацију полицијске институције а не сносити никакву одговорност и уз то све још бити унапријеђен за 3 степенице је више него срамота. Руководни радници који су знали за афере и сметали у њиховом спровођењу у то вријеме у Бања Луци су смјењивани и поред тога што су имали више него запажене резултате. Поштенима метак, непоштенима медаља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

05.03.2015 00:11

Па шта се чудиш? Гласањем за Додика, гласали сте за све ово. Сад ћутите и трпите...

Name

мајстор

05.03.2015 07:47

Црни Груја, тако је! У том грму лежи зец. Овој четворици дати по 40 година а придружити им и све те руководиоце, и њима дати бар по 15 година.

Name

Требевић, Нинон....

05.03.2015 08:51

У кафићима око зграде ЦЈБ Бањалука током радног времена нема слободног мјеста, чак ни за шанком. У току су радни договори, радно консултативни састанци, састанци радних група, оперативних тимова, одатле се усмјерава оперативни рад. А све зато што не ваља кафа у кафе кухињи, бљутава им.

ОДГОВОРИТЕ