Nisu znali za preprodaju droge

Rukovodioci u MUP-u RS izjavili su u banjalučkom Okružnom sudu da nisu imali informacije da su Srđan Radulović, Ognjen Stijak i Marko Kovačević, suspendovani i optuženi inspektori CJB Banjaluka, preprodavali drogu.

Republika Srpska 04.03.2015 | 21:30
Nisu znali za preprodaju droge

"Tek neko vrijeme prije hapšenja optuženih saznao sam da SIPA vodi istragu zbog nezakonitosti koje su počinili inspektori u policiji. Prije toga nisam imao informacije o nezakonitom radu inspektora", kazao je Zoran Mandić, zamjenik načelnika Uprave za policijsko obrazovanje, a koji je ranije bio načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS.

Slično su naveli i Darko Ćulum i Mladen Marić, nekadašnji načelnici CJB Banjaluka.

Ćulum, koji je sada zamjenik direktora Policije RS, rekao je da su, dok je obavljao funkciju načelnika CJB Banjaluka, ostvareni dobri rezultati na suzbijanju trgovine drogom. Svjedočili su i Dražen Arbutina, dosadašnji načelnik Sektora Krim-policije CJB Banjaluka, koji je sada načelnik Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi Krim-policije RS, kao i Siniša Grahovac, nekadašnji šef Odjeljenja za subijanje trgovine drogom u CJB Banjaluka. Oni su potvrdili da su inspektori koji su radili na suzbijanju trgovine drogom imali dobre rezultate u radu.

Grahovac je rekao da su Gorana Bošnjaka, a koji je trebalo da bude svjedok u ovom procesu, ranije hapsili više puta sa drogom, te da je istraga obustavljena jer su izgorjeli dokazi u požaru u Osnovnom sudu Banjaluka.

Inspektori su optuženi da su kao zločinačko udruženje trgovali drogom. Pored pomenute trojice, optuženi su i njihov nekadašnji šef Goran Mihajlica, te inspektori Darijo Dabić, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Vladimir Marčeta.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Terminator

04.03.2015 21:01

Umjesto da se Dražen Arbutina bar suspenduje sa mjesta načelnika sektora kriminalističke policije i udalji iz CJB Banja Luka i vjerovatno (da je države) utvrdi njegova krivična odgovornost u nizu afera koje su potresle MUP RS biva unaprijeđen rukovodnom funkcijom u samom vrhu Uprave kriminalističke policije. Nije imao odgovornosti ni nakon umješanosti njegovih inspektora u iznude (poznata afera ''Knez'') niti organizovanja narko-kartela od strane kompletnog odjeljenja za droge u banjalučkom centru javne bezbjednosti koji je predvodio njegov kum Radulović Srđan. Šta reći kada je Mirko Đurić, rođeni brat Slavka Đurića, inspektora za droge u CJB Banja Luka (glavni junak famoznog audio snimka sa narko dilerom Ninkovićem)koji je prije 2 godine smjenjen sa mjesta šefa odsjeka za krađe vozila suspendovan i smjenjen zbog afere u koju je bio umješan takođe unaprijeđen i postavljen u sami vrh MUP-a, u Upravu kriminalističke policije. Mirko Đurić je takođe jedna od mnogih afera u banjalučkom centru javne bezbjednosti koje su se desile za vrijeme rukovođenja Arbutina Dražena. Biti odgovoran za kriminalizaciju policijske institucije a ne snositi nikakvu odgovornost i uz to sve još biti unaprijeđen za 3 stepenice je više nego sramota. Rukovodni radnici koji su znali za afere i smetali u njihovom sprovođenju u to vrijeme u Banja Luci su smjenjivani i pored toga što su imali više nego zapažene rezultate. Poštenima metak, nepoštenima medalja.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

05.03.2015 00:11

Pa šta se čudiš? Glasanjem za Dodika, glasali ste za sve ovo. Sad ćutite i trpite...

Name

majstor

05.03.2015 07:47

Crni Gruja, tako je! U tom grmu leži zec. Ovoj četvorici dati po 40 godina a pridružiti im i sve te rukovodioce, i njima dati bar po 15 godina.

Name

Trebević, Ninon....

05.03.2015 08:51

U kafićima oko zgrade CJB Banjaluka tokom radnog vremena nema slobodnog mjesta, čak ni za šankom. U toku su radni dogovori, radno konsultativni sastanci, sastanci radnih grupa, operativnih timova, odatle se usmjerava operativni rad. A sve zato što ne valja kafa u kafe kuhinji, bljutava im.

ODGOVORITE