Видео: Застава Гробара и туча у Кијеву ИСТО?!

УЕФА Динаму из Кијева због туче навијача са обезбеђењем, због чега је била прекинута утакмица са Генганом, одредила врло сличну казну као и Партизану у октобру.

Фудбал 05.03.2015 | 15:20
Видео: Застава Гробара и туча у Кијеву ИСТО?!

УЕФА - неком мајка, а неком маћеха…

За Европску фудбалску унију (УЕФА) нема разлике између увредљивог транспарента и туче на трибинама.

До овог закључка долази се ако се упореде инциденти на утакмицама Лиге Европе, прве - у којој су играли Партизан и Тотенхем у првом колу такмичења по групама и друге - када су се недавно у реванш мечу шеснаестине финала састали Динамо из Кијева и Генган.

Догађаји су потпуно различити, али су казне исте.

Застава Гробара "Онлy Јеwисх анд пуссиес"- уз употребу лога једне од најпопуларнијих британских серија ("Онлy фоолс анд хорсес") и озбиљна туча навијача Динама са обезбеђењем, када је била угрожена безбедност публике на стадиону, па чак и самих актера, с обзиром да се инцидент проширио и на атлетску стазу - код УЕФА су сведени под исти.

Баш као и део Партизановог југа против Бешикташа, тако ће и један део трибине на Олимпијском стадиону у престоници Украјине бити затворен за следећу утакмицу, а то је меч са Евертоном.

Једина разлика коју је УЕФА направила је у 30.000 евра. Динамо ће морати да плати 70.000, док су црно-бели из касе за инцидент са заставом издвојили 40.000 евра.

Динамови званичници бранили су се тврдећи да су навијачи билииспровоцирани тако што су присталице француског клуба поред заставесвоје земље истакли и руску.

ПОГЛЕДАЈТЕ НЕРЕДЕ ИЗ КИЈЕВА!

Проблема са навијачима било је и на мечу Тотенхем - Партизан у Лондону. Тада су присталице "певаца" неколико пута прекидале утакмицу утрчавањем на терен, чак су и играчи били повучени у свлачионице, али је Тотенхем "оштећен" од УЕФА само за 15.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар