Video: Zastava Grobara i tuča u Kijevu ISTO?!

UEFA Dinamu iz Kijeva zbog tuče navijača sa obezbeđenjem, zbog čega je bila prekinuta utakmica sa Genganom, odredila vrlo sličnu kaznu kao i Partizanu u oktobru.

Fudbal 05.03.2015 | 15:20
Video: Zastava Grobara i tuča u Kijevu ISTO?!

UEFA - nekom majka, a nekom maćeha…

Za Evropsku fudbalsku uniju (UEFA) nema razlike između uvredljivog transparenta i tuče na tribinama.

Do ovog zaključka dolazi se ako se uporede incidenti na utakmicama Lige Evrope, prve - u kojoj su igrali Partizan i Totenhem u prvom kolu takmičenja po grupama i druge - kada su se nedavno u revanš meču šesnaestine finala sastali Dinamo iz Kijeva i Gengan.

Događaji su potpuno različiti, ali su kazne iste.

Zastava Grobara "Only Jewish and pussies"- uz upotrebu loga jedne od najpopularnijih britanskih serija ("Only fools and horses") i ozbiljna tuča navijača Dinama sa obezbeđenjem, kada je bila ugrožena bezbednost publike na stadionu, pa čak i samih aktera, s obzirom da se incident proširio i na atletsku stazu - kod UEFA su svedeni pod isti.

Baš kao i deo Partizanovog juga protiv Bešiktaša, tako će i jedan deo tribine na Olimpijskom stadionu u prestonici Ukrajine biti zatvoren za sledeću utakmicu, a to je meč sa Evertonom.

Jedina razlika koju je UEFA napravila je u 30.000 evra. Dinamo će morati da plati 70.000, dok su crno-beli iz kase za incident sa zastavom izdvojili 40.000 evra.

Dinamovi zvaničnici branili su se tvrdeći da su navijači biliisprovocirani tako što su pristalice francuskog kluba pored zastavesvoje zemlje istakli i rusku.

POGLEDAJTE NEREDE IZ KIJEVA!

Problema sa navijačima bilo je i na meču Totenhem - Partizan u Londonu. Tada su pristalice "pevaca" nekoliko puta prekidale utakmicu utrčavanjem na teren, čak su i igrači bili povučeni u svlačionice, ali je Totenhem "oštećen" od UEFA samo za 15.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar