Дејвис куп: Срби кажу - спремни смо!

Репрезентативци Дејвис куп селекције Србије спремни за краљевачки окршај са Хрватима .

Тенис 05.03.2015 | 18:00
Дејвис куп: Срби кажу - спремни смо!

"Сусрети репрезентација Србије и Хрватске увек су посебни због комшијског ривалитета, али у тенису ти односи су коректни, спортски ипријатељски, па се надам да ће и публика у Краљеву, којаће наравно навијати за нас, схватити да је то ривалство узпоштовање, уважавање и витештво", рекао је првитенисер света Новак Ðоковић.

На конференцији за новинаре Дејвис куп репрезентацијеСрбије у краљевачкој Хали спортова, он је додао да је свимтенисерима драго због прилике да се представе публици и ванБеограда и да је он лично, свега један меч у каријериодиграо ван Београда и то у оквиру Дејвис купа у НовомСаду.

"Пре два дана људски сам реаговао тражећи да надлежни испитају наводне малверзације у продаји карата, јер ме ја то заболело као и сваког човека који није био у могућности да купи карту", рекао је данас Ðоковић додајући да је сада,ипак, важнија припрема за дуел са Хрватском, али да се надада ће надлежни одрадити свој део посла.

Према оцени Ðоковића, терен је одличан и репрезентативциимају све услове да се угодно осећају, а због бројнепублике која жели да их гледа уживо, тимски су донелиодлуку да данашњим јавним тренингом изађу у сусрет свимакоји нису могли да купе карте, што ће покушати да поновеувек када је Србја домаћин у Дејвис купу.

То је прилика да нас публика види у једној опуштенијој атмосфери, што ће и за њих, и за нас бити врло лепо искуство, нагласио је Ðоковић, који је током преподнева обишао објекат Школице живота у селу Сирча, обновљен средствима његове Фондације.

Овим пројектом обухваћена је изградња или реконструкцијапет објеката широм Србије у које је Фондација уложила око38 милиона динара са жељом да обезбеди вртиће ипредшколске програме у социјално и економски угроженимопштинама у Србији, где малишани немају могућностипохађања предшколске наставе.

Селектор Дејвис куп репрезентације Богдан Обрадовић рекаоје да ће тек после предстојећа два тренинга донети одлукуко ће од репрезентативаца бити у дублу са НенадомЗимоњићем.

"Сви играчи су спремни, па ћу имати тежак задатак да одлучим, али играће најспремнији", поручио је селектор.

Виктор Троицки, који се после две године вратио урепрезентацију изнео је своје узбуђење због повратка међунајбоље тенисере Србије, уз примедбу да сада много вишеужива у тенису него раније, зато што је зрелији, боље играи боље се осећа.

Према оцени Ненада Зимоњића, најбитније је да су тенисериекипа која ће бити још комплетнија када им се прикључи иповређени Јанко Типсаревић.

"Ове године Новак ће бити са репрезентацијом и мислим даимамо велике шансе да се боримо за освајање још једногвеликог турнира", сматра Зимоњић.

На питање новинара шта би тенисери поручили деци која тек почињу да играју тенис,реаговао је најмлађи члан екипе Филип Крајиновић узвиком "Да не играју тенис!", што је изазвало смех свих присутних.

Селектор Обрадовић је рекао да је за то шта ће тенисериурадити ако успеју да освоје Дејвис куп увек задужен ВикторТроицки.

"Први пут је то било да обријемо главе, други пут даскачемо падобраном, не знам шта нам сада смишља, али навреме ћемо вас обавестити", поручио је селектор.

Коментари / 0

Оставите коментар