Dejvis kup: Srbi kažu - spremni smo!

Reprezentativci Dejvis kup selekcije Srbije spremni za kraljevački okršaj sa Hrvatima .

Tenis 05.03.2015 | 18:00
Dejvis kup: Srbi kažu - spremni smo!

"Susreti reprezentacija Srbije i Hrvatske uvek su posebni zbog komšijskog rivaliteta, ali u tenisu ti odnosi su korektni, sportski iprijateljski, pa se nadam da će i publika u Kraljevu, kojaće naravno navijati za nas, shvatiti da je to rivalstvo uzpoštovanje, uvažavanje i viteštvo", rekao je prviteniser sveta Novak Ðoković.

Na konferenciji za novinare Dejvis kup reprezentacijeSrbije u kraljevačkoj Hali sportova, on je dodao da je svimteniserima drago zbog prilike da se predstave publici i vanBeograda i da je on lično, svega jedan meč u karijeriodigrao van Beograda i to u okviru Dejvis kupa u NovomSadu.

"Pre dva dana ljudski sam reagovao tražeći da nadležni ispitaju navodne malverzacije u prodaji karata, jer me ja to zabolelo kao i svakog čoveka koji nije bio u mogućnosti da kupi kartu", rekao je danas Ðoković dodajući da je sada,ipak, važnija priprema za duel sa Hrvatskom, ali da se nadada će nadležni odraditi svoj deo posla.

Prema oceni Ðokovića, teren je odličan i reprezentativciimaju sve uslove da se ugodno osećaju, a zbog brojnepublike koja želi da ih gleda uživo, timski su doneliodluku da današnjim javnim treningom izađu u susret svimakoji nisu mogli da kupe karte, što će pokušati da ponoveuvek kada je Srbja domaćin u Dejvis kupu.

To je prilika da nas publika vidi u jednoj opuštenijoj atmosferi, što će i za njih, i za nas biti vrlo lepo iskustvo, naglasio je Ðoković, koji je tokom prepodneva obišao objekat Školice života u selu Sirča, obnovljen sredstvima njegove Fondacije.

Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja ili rekonstrukcijapet objekata širom Srbije u koje je Fondacija uložila oko38 miliona dinara sa željom da obezbedi vrtiće ipredškolske programe u socijalno i ekonomski ugroženimopštinama u Srbiji, gde mališani nemaju mogućnostipohađanja predškolske nastave.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović rekaoje da će tek posle predstojeća dva treninga doneti odlukuko će od reprezentativaca biti u dublu sa NenadomZimonjićem.

"Svi igrači su spremni, pa ću imati težak zadatak da odlučim, ali igraće najspremniji", poručio je selektor.

Viktor Troicki, koji se posle dve godine vratio ureprezentaciju izneo je svoje uzbuđenje zbog povratka međunajbolje tenisere Srbije, uz primedbu da sada mnogo višeuživa u tenisu nego ranije, zato što je zreliji, bolje igrai bolje se oseća.

Prema oceni Nenada Zimonjića, najbitnije je da su teniseriekipa koja će biti još kompletnija kada im se priključi ipovređeni Janko Tipsarević.

"Ove godine Novak će biti sa reprezentacijom i mislim daimamo velike šanse da se borimo za osvajanje još jednogvelikog turnira", smatra Zimonjić.

Na pitanje novinara šta bi teniseri poručili deci koja tek počinju da igraju tenis,reagovao je najmlađi član ekipe Filip Krajinović uzvikom "Da ne igraju tenis!", što je izazvalo smeh svih prisutnih.

Selektor Obradović je rekao da je za to šta će teniseriuraditi ako uspeju da osvoje Dejvis kup uvek zadužen ViktorTroicki.

"Prvi put je to bilo da obrijemo glave, drugi put daskačemo padobranom, ne znam šta nam sada smišlja, ali navreme ćemo vas obavestiti", poručio je selektor.

Komentari / 0

Ostavite komentar