Аустралија: Убијено 700 изгладњелих коала

Аустралијске власти убиле су око 700 коала на југоистоку земље где су ти мали торбари умирали од глади, изјавила је данас Лиса Невил, министарка за животну средину државе Викторија.

Свијет 04.03.2015 | 20:34
Аустралија: Убијено 700 изгладњелих коала

Коале су успаване у периоду између 2013. и 2014. године у области Кејп Отвеј, објаснила је она.

"Операција је била нужна како би се избегле патње коала које нису имале шта да једу", објаснила је Невил у изјави за аустралијску телевизију АБЦ, додавши да је укупно убијено 686 јединки.

Она је рекла да екипа стручњака ради на збрињавању коала, али није искључила могућност нових убијања.

"Искуство показује да пресељавање коала не даје резултате и да, напротив, може да изазове још веће патње", казала је аустралијска министарка.

Аустралијска фондација за заштиту коала (АКФ), која процењује број тих торбара на 100.000, окривила је за ту драматичну ситуацију локалне званичнике.

"Оно што су учинили је шокантно, зашто су дозволили да се ситуација до те мере деградира", упитала је прекорно директора АКФ-а.

Сазнавши за ту вест, руски званичници су изразили наду да коала с којом се председник Владимир Путин фотографисао на самиту Г20 у Бризбејну није била међу убијеним животињама.

"Надамо се да животиње с којима су се лидери Г20 сликали током самита у Бризбејну нису међу онима над којима је извршена еутаназија", навела је на Фејсбуку амбасада Русије у Аустралији.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар