Вучић: Вичите мени „Вучићу, педеру“, али не дирајте Новака!

Премијер Србије на Бизнис форуму причао о политичарима у нашим највећим клубовима, истрагама о криминалним радњама, малверзацијама са картама за Дејвис куп и вређању нашег најбољег спортисте од стране Гробара.

Фудбал 05.03.2015 | 13:00
Вучић: Вичите мени „Вучићу, педеру“, али не дирајте Новака!

Резултати истраге о криминалним радњама и украденом новцу у Црвеној звезди и Партизану ускоро би требало да и јавно буду обелодањени, обећао је премијер Србије, Александар Вучић гостујући на Бизнис форуму, популарном „српском Давосу“, који се одржава на Копанику.

Вучић је причао о спрези политике и спорта и истакао да је „било лоповлука“ у нашим највећим клубовима, као и да радна група спроводи истрагу.
„Можете да очекујете ускоро резултате истраге, али приватизација је за то право решење. То може да се реши само приватизацијом, а да ли држава има снаге да то спроведе - ја се плашим... Хиљаду пута сам због тога што сам тражио приватизацију клубова чуо 'Вучићу, педеру'. Надам се да ћу успети да убедим људе из Звезде и Партизана да је приватизација решење за клубове, али сада за то нисам способан”, поручио је Вучић, а преноси Мондо.

На питање о улози високих функционера своје Српске напредне странке у нашим највећим клубовима, Вучић је нагласио да су сви политичари из његове странке изашли из спортских колектива. Додао је да је једино Славиша Кокеза, члан Главног одбора СНС, на функцији у Црвеној звезди, али да он није високи функционер странке.

На наводе из емисије Репортер ТВ Б92 да клубови послују илегално пошто су им рачуни блокирани, Вучић је рекао:
„Кад је реч о блокади, не можемо да укидамо клубове зато што су у блокади. Хоћете да укинемо Демократску странку зато што је у блокади? Како се тога нисте сетили у емисији?“

Он је питао и зашто се у репортажи поменуте емисије не помиње има Бранка Радујка, функционера ДС.
„Јел због НИС-а или због ДС-а? А ја сам своје место заслужио?“, запитао је Вучић.

Премијер се осврнуо и на случај малверзација приликом продаје карата у Краљеву за меч у Дејвис купу између Србије и Хрватске рекавши да се води истрага, али да није чудно на карте плану јер је Краљево велики град.
„Министар Стефановић ће изаћи и са тим, али ушло је 3.500 људи... Надлежни органи раде свој посао“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да му је несхватљиво да неки навијачи вређају најбољег српског спортисту Новака Ђоковића, само зато што наш тенисер симпатише ривалски клуб.
„Он је легенда Србије или ће бити легенда. Срамота је што Срби вређају Ђоковића по навијачкој основи. У реду је да мени вичете 'Вучићу, педеру', али да то вичете Ђоковићу, то је безобразлук најгоре врсте“, рекао је Вучић, а пренео је Мондо.

Коментари / 0

Оставите коментар