Vučić: Vičite meni „Vučiću, pederu“, ali ne dirajte Novaka!

Premijer Srbije na Biznis forumu pričao o političarima u našim najvećim klubovima, istragama o kriminalnim radnjama, malverzacijama sa kartama za Dejvis kup i vređanju našeg najboljeg sportiste od strane Grobara.

Fudbal 05.03.2015 | 13:00
Vučić: Vičite meni „Vučiću, pederu“, ali ne dirajte Novaka!

Rezultati istrage o kriminalnim radnjama i ukradenom novcu u Crvenoj zvezdi i Partizanu uskoro bi trebalo da i javno budu obelodanjeni, obećao je premijer Srbije, Aleksandar Vučić gostujući na Biznis forumu, popularnom „srpskom Davosu“, koji se održava na Kopaniku.

Vučić je pričao o sprezi politike i sporta i istakao da je „bilo lopovluka“ u našim najvećim klubovima, kao i da radna grupa sprovodi istragu.
„Možete da očekujete uskoro rezultate istrage, ali privatizacija je za to pravo rešenje. To može da se reši samo privatizacijom, a da li država ima snage da to sprovede - ja se plašim... Hiljadu puta sam zbog toga što sam tražio privatizaciju klubova čuo 'Vučiću, pederu'. Nadam se da ću uspeti da ubedim ljude iz Zvezde i Partizana da je privatizacija rešenje za klubove, ali sada za to nisam sposoban”, poručio je Vučić, a prenosi Mondo.

Na pitanje o ulozi visokih funkcionera svoje Srpske napredne stranke u našim najvećim klubovima, Vučić je naglasio da su svi političari iz njegove stranke izašli iz sportskih kolektiva. Dodao je da je jedino Slaviša Kokeza, član Glavnog odbora SNS, na funkciji u Crvenoj zvezdi, ali da on nije visoki funkcioner stranke.

Na navode iz emisije Reporter TV B92 da klubovi posluju ilegalno pošto su im računi blokirani, Vučić je rekao:
„Kad je reč o blokadi, ne možemo da ukidamo klubove zato što su u blokadi. Hoćete da ukinemo Demokratsku stranku zato što je u blokadi? Kako se toga niste setili u emisiji?“

On je pitao i zašto se u reportaži pomenute emisije ne pominje ima Branka Radujka, funkcionera DS.
„Jel zbog NIS-a ili zbog DS-a? A ja sam svoje mesto zaslužio?“, zapitao je Vučić.

Premijer se osvrnuo i na slučaj malverzacija prilikom prodaje karata u Kraljevu za meč u Dejvis kupu između Srbije i Hrvatske rekavši da se vodi istraga, ali da nije čudno na karte planu jer je Kraljevo veliki grad.
„Ministar Stefanović će izaći i sa tim, ali ušlo je 3.500 ljudi... Nadležni organi rade svoj posao“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da mu je neshvatljivo da neki navijači vređaju najboljeg srpskog sportistu Novaka Đokovića, samo zato što naš teniser simpatiše rivalski klub.
„On je legenda Srbije ili će biti legenda. Sramota je što Srbi vređaju Đokovića po navijačkoj osnovi. U redu je da meni vičete 'Vučiću, pederu', ali da to vičete Đokoviću, to je bezobrazluk najgore vrste“, rekao je Vučić, a preneo je Mondo.

Komentari / 0

Ostavite komentar