Љајић се враћа у Србију!

Везиста Роме биће на списку Радована Ћурчића за дуел против Португала који је заказан за 27. март.

Фудбал 05.03.2015 | 18:20
Љајић се враћа у Србију!

Ако неће Невен, хоће Адем! Дилеме више нема: један од најбољих фудбалера Роме Адем Љајић биће на списку селектора Србије Радована Ћурчића за предстојећи квалификациони меч против Португала (27. март). То је епилог вишемесечне комуникације између некадашњег везисте Партизана и кормилара Орлова који је претходних месеци крстарио Старим континентом у намери да под националну заставу врати „изгубљене синове“ (разговор са Суботићем није уродио плодом).

Иако је од почетка сениорске каријере важио за златног дечака овдашњег фудбала Адем Љајић је за сада скупио свега девет мечева за национални тим. Због добро познатих разлога и афере која је добрано продрмала зидине здања на Теразијама 35 елиминисан је са списка потенцијалних кандидата у селекторској ери Синише Михајловића... Касније је добио позив Дика Адвоката, био на терену у пријатељском мечу са Француском, и чинило се за сва времена ставио тачку на епизоду у дресу репрезентације Србије. Холандски стручњак је објаснио да Љајић има другачији менталитет, и да код везисте Роме не види наглашену жељу да буде део колектива. Тих дана причало се о сукобу Љајића са капитенима репрезентације Ивановићем и Коларовом...

Међутим, контроверзе које су у стопу пратиле Адема Љајића у репрезентативном табору дефинитивно припадају далекој прошлости. Најважније је да је нови селектор Радован Ћурчић добио јаког адута пред дуел који може да одреди судбину Орлова у овом квалфикационом циклусу.

О томе колико је играч префињене технике и суптилних решења потребан репрезентацији Србије не треба трошити речи. Повратак Адема Љајића, и поред тога што ће његов учинак бити под великом лупом јавности, требало би да донесе квалитет више селекцији Србије. Поготово што некадашњи члан Партизана у дресу Роме игра сезону живота. Француз Руди Гарсија је очигледно момку који је кроз каријеру био на ратној нози са бројним тренерима пронашао „жицу“.

Љајић је ове сезоне постигао осам голова у Серији А, забележио је две асистенције, те демонстрирао је да је играчки сазрео. Пре неколико дана појавила се вест да је за услуге рођеног Новопазарца заинтересован менаџер Ливерпула Брендон Роџерс!

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КС

05.03.2015 17:26

Веци је Србин Љајиц него Суботиц.Само ,мислим да је прекасно за исправљање гресака ,у смислу бодова. Надам се, да це се бар неста поправити у игри и односу према репрезентацији.

ОДГОВОРИТЕ