Ljajić se vraća u Srbiju!

Vezista Rome biće na spisku Radovana Ćurčića za duel protiv Portugala koji je zakazan za 27. mart.

Fudbal 05.03.2015 | 18:20
Ljajić se vraća u Srbiju!

Ako neće Neven, hoće Adem! Dileme više nema: jedan od najboljih fudbalera Rome Adem Ljajić biće na spisku selektora Srbije Radovana Ćurčića za predstojeći kvalifikacioni meč protiv Portugala (27. mart). To je epilog višemesečne komunikacije između nekadašnjeg veziste Partizana i kormilara Orlova koji je prethodnih meseci krstario Starim kontinentom u nameri da pod nacionalnu zastavu vrati „izgubljene sinove“ (razgovor sa Subotićem nije urodio plodom).

Iako je od početka seniorske karijere važio za zlatnog dečaka ovdašnjeg fudbala Adem Ljajić je za sada skupio svega devet mečeva za nacionalni tim. Zbog dobro poznatih razloga i afere koja je dobrano prodrmala zidine zdanja na Terazijama 35 eliminisan je sa spiska potencijalnih kandidata u selektorskoj eri Siniše Mihajlovića... Kasnije je dobio poziv Dika Advokata, bio na terenu u prijateljskom meču sa Francuskom, i činilo se za sva vremena stavio tačku na epizodu u dresu reprezentacije Srbije. Holandski stručnjak je objasnio da Ljajić ima drugačiji mentalitet, i da kod veziste Rome ne vidi naglašenu želju da bude deo kolektiva. Tih dana pričalo se o sukobu Ljajića sa kapitenima reprezentacije Ivanovićem i Kolarovom...

Međutim, kontroverze koje su u stopu pratile Adema Ljajića u reprezentativnom taboru definitivno pripadaju dalekoj prošlosti. Najvažnije je da je novi selektor Radovan Ćurčić dobio jakog aduta pred duel koji može da odredi sudbinu Orlova u ovom kvalfikacionom ciklusu.

O tome koliko je igrač prefinjene tehnike i suptilnih rešenja potreban reprezentaciji Srbije ne treba trošiti reči. Povratak Adema Ljajića, i pored toga što će njegov učinak biti pod velikom lupom javnosti, trebalo bi da donese kvalitet više selekciji Srbije. Pogotovo što nekadašnji član Partizana u dresu Rome igra sezonu života. Francuz Rudi Garsija je očigledno momku koji je kroz karijeru bio na ratnoj nozi sa brojnim trenerima pronašao „žicu“.

Ljajić je ove sezone postigao osam golova u Seriji A, zabeležio je dve asistencije, te demonstrirao je da je igrački sazreo. Pre nekoliko dana pojavila se vest da je za usluge rođenog Novopazarca zainteresovan menadžer Liverpula Brendon Rodžers!

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KS

05.03.2015 17:26

Veci je Srbin Ljajic nego Subotic.Samo ,mislim da je prekasno za ispravljanje gresaka ,u smislu bodova. Nadam se, da ce se bar nesta popraviti u igri i odnosu prema reprezentaciji.

ODGOVORITE